Verrassende desserts om je vingers bij af te likken

IJsjes zijn niet alleen de ideale guilty pleasure op warme zomer- en lentedagen, maar vormen ook de perfecte basis voor overheerlijke desserts om het hele jaar door van te genieten. LiQ, het Belgische ijs- en sorbetmerk dat zopas in zes verschillende smaken op de markt verscheen, bedacht enkele lekkere desserts for adults only die gegarandeerd in de smaak zullen vallen. De recepten zijn eenvoudig te bereiden én om je vingers bij af te likken!

Het Belgische ijs- en sorbetmerk LiQ verscheen recent in zes varianten op de markt, gaande van het roomijs Amaretto Cookie Crunch, Irish Coffee Crumble, Bourbon Salted Caramel en Coconut Rum Punch tot de twee sorbets Limoncello Raspberry Ripple en Strawberry Rum Daiquiri, waarbij de laatste variant aan roomijs en de twee sorbets bovendien vegan friendly zijn. De ijsjes, die gemaakt worden van natuurlijke ingrediënten en gezoet zijn met Stevia, blijken niet alleen de ideale guilty pleasure voor de volwassen ijsfanaten onder ons, maar vormen ook de perfecte basis om even originele als eenvoudige desserts - for adults only - mee te maken. Met onderstaande recepten bezorg jij je vrienden gegarandeerd een onvergetelijke dessertervaring!

Frozen espresso met een ssshhtje whiskey

Ingrediënten:

500 ml amandelmelk

4 shots espresso

4 scoops LiQ Irish Coffee Crumble

30 gram Belgische chocolade

• Plaats 2 glazen in de vriezer gedurende 30 min

• Schep 2 scoops LiQ Irish Coffee Crumble in elk glas

• Vul aan met amandelmelk

• Top af met 2 shots espresso per glas

• Werk het geheel af met stukjes Belgische chocolade

Debby Wilmsen