Oktoberfest in Antwerpse Waagnatie

Je hoeft helemaal niet naar München te reizen om de sfeer van het grootste bierfestival ter wereld op te snuiven. Lederhosen, liters bier, pretzels, brätwurst en zelfs de danseressen van de Schatzi bar uit Ischgl: het zijn de ingrediënten van Oktoberfest Antwerpen. Want dit jaar barst, voor het derde jaar op rij, een heus volksfeest uit in de Waagnatie. En dat voor het eerst een heel weekend lang. Omwille van het overweldigende succes vorig jaar, start het feest dit jaar al een dag vroeger: op vrijdag. Op zondag wordt het festijn afgesloten met een Oktoberfest Matinee, in samenwerking met ATV. Ook kinderen zijn die dag welkom. Tickets kosten vijfentwintig of dertig euro. Meer info vind je online http://oktoberfest-antwerpen.be/

In München maken ze zich alvast op voor het 16-dagen-durende Oktoberfest, eind september. Elk jaar zakken er zo’n vijf miljoen mensen naar de Duitse stad om er het grootste bierfestival/volksfeest ter wereld te vieren, maar ook de Antwerpse variant is erg populair. Vorig jaar lokte het uitverkochte evenement in de Waagnatie zo’n 1.5000 feestvierders. Het werd zo’n succes, dat de organisatoren dit jaar twee extra dagen toevoegen.

Ook dit jaar zal het Antwerpse Oktoberfest met een humoristische knipoog veel leuke en muzikale acts hebben. Lange biertafels, houten banken, een mini-bar (mag je letterlijk nemen), Duitse snacks en artiesten als Otto Wunderbar, Thorsten van der Lippe Biesterfeld, de Belgische Tirolers, DJ Timmie Tirol en Supertolle Schlager Schwestern. Verassing van formaat op de line-up is ongetwijfeld ‘Die Freddies’, de Duitstalige coverband van Chris Van Tongelen. Pure ambiance.

Op zondag zijn ook kinderen welkom. De Matineevoorstelling is een coproductie met televisiezender ATV. Presentator van dienst is stand-upcomedian Steven Goegebeur. Kinderen onder de veertien jaar krijgen zondag gratis toegang.

Praktisch

Vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober : deuren open vanaf 18u30 / Programma 19u00 - 01u00

Zondag 6 oktober : deuren open om 13u30 / Programma 14u00 - 19u00

Een ticket kost 30€ per persoon op vrijdag en zaterdag, en 25€ per persoon op zondag, kinderen -14j op zondag gratis.

Tickets, info en line-up via http://oktoberfest-antwerpen.be/

Je kan ook een VIP tafel boeken voor 8 personen; dan krijg je een gereserveerde tafel, bediening aan tafel en gratis pretzels.

Debby Wilmsen