Twaalf nieuwe jonge chefs geselecteerd

Horeca Vlaanderen en de peters van Jong Keukengeweld - Gert De Mangeleer en Joachim Boudens - in Hertog Jan (Zedelgem) geven vandaag het startschot voor de 11de editie van Jong Keukengeweld. Het mooiste collectief ter wereld pakt uit met 64 topchefs tot en met 35 jaar, elk met een passie voor lokale producten en Vlaamse gastronomie. De lijst van Jong Keukengeweld wordt aangevuld met twaalf nieuwe restaurants. De gouden draad ‘jongeren koken voor jongeren’ blijft en de actie start op 1 oktober. Reserveren voor een tafel kan vanaf woensdag 11 september via jongkeukengeweld.be.

De vakjury, onder leiding van Femke Vandevelde (culinaire journaliste en foodwriter), selecteerde voor deze 11de editie 64 jonge chefs waarvan 12 nieuwelingen. De chefs hebben een onbevreesde kookstijl zonder tierlantijntjes en met duurzame ingrediënten als de rode draad doorheen hun verhaal. Met kwaliteitsvolle producten van eigen bodem zetten de chefs Vlaanderen op de kaart als gastronomische bestemming.

Dit zijn de nieuwelingen die de Jong Keukengeweldlijst vervolledigen :

De Kleinen Bistro (Malle) ; Restaurant Seir (Kasterlee), Restaurant AMBACHT (Kasterlee), San Sablon (Brussel), La Canne En Ville (Brussel), Restaurant Fragma (Leuven), Restaurant Marsnil (Ratsheers), Table ‘O (Heers), Cousteau (Ichtegem) , Hostellerie St. Nicolas (Ieper), Gastrobar Hubert (Brugge), Bistro Julien (Lievegem).

Jong Keukengeweld kende de laatste jaren een explosieve groei: tijdens de editie van 2018-2019 proefden maar liefst 41.000 jongeren van de kunsten van onze Jong Keukengeweld-chefs. De gouden formule blijft: jongeren koken voor jongeren.

De eerste jongerenactie gaat door vanaf 1 tot en met 31 oktober 2019. Reserveren kan vanaf woensdag 11 september via www.jongkeukengeweld.be. Loeren naar de (nieuwe) chefs kan via dezelfde website. De tweede jongerenactie loopt vanaf 1 tot en met 31 maart 2020 (reserveren kan vanaf 12 februari). Jongeren vanaf 18 tot en met 30 jaar proeven van een driegangenmenu inclusief wijn, water en bier voor 49 euro. Of 59 euro als het restaurant een Michelinster heeft of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Ook deze keer worden de menu’s op voorhand betaald via een ticketing-systeem.

Debby Wilmsen