Terug naar school én naar het werk: Sofie Dumont geeft tips

Aan alle mooie liedjes komt een einde: óók aan de zomervakantie. Volgende week staat het nieuwe schooljaar voor de deur. Én met die eerste schooldag ook heel wat stress in een heleboel keukens. Chef Sofie Dumont – zélf mama van dochter Grace - geeft op haar eigen YouTubekanaal handige tips & tricks en inspiratie om de ochtendspits binnenshuis aka de ‘September Rush’ wat vlotter te laten verlopen. Samen met vijf bekende bloggers (en hun kinderen) tovert ze een snel ontbijt op tafel, net als gezonde ideetjes voor de lunchbox en heerlijke huisgemaakte tussendoortjes. De video’s bekijk je hier https://www.youtube.com/user/SofieDumont.

Chef Sofie Dumont is nog maar net terug uit Ibiza, waar ze bekende gasten als Jani, Pascal Braeckman en Cath Luyten uitnodigde om mee te koken en grillen voor haar online zomerprogramma ‘Happy Moments In Ibiza’. De online afleveringen werden massaal bekeken. Vandaag zie je haar opnieuw aan het werk in de keuken: niet op een Spaans eiland, wél in haar eigen keuken in Halle. Opnieuw nodigt Sofie enkele bekende gasten uit. Komen langs:

Pieter De Clercq van de blog vaderklap.be en zijn dochter. Sofie geeft hen inspiratie voor de boterhammendoos: gezond beleg en een heerlijk tussendoortje. Kevin De Clercq – die je ken herkennen van de Instagramaccount www.instagram.com/kevin_dc96/ - duikt samen met Sofie de keuken in om ‘food on the go’ te maken. Ook vegan blogster Elisabeth Van Lierop (www.plantbased.be) komt langs. Sofie en dochter Grace tonen haar hoe je een gezond en voedzaam ontbijt klaarmaakt. Liesbeth De Puysseleir van de blog mwordmag.com is mama van een groot gezin. Sofie geeft handige tips voor een goed gevulde ordelijke koelkast. Barbara Roue (www.zegmaarbabs.be) en Fran Van Severen (www.mamabaas.be) en hun dochters komen langs in de keuken van Sofie. Hun doel: kinderen groentjes laten eten.

De online afleveringen bekijk je hier: https://www.youtube.com/user/SofieDumont

Recepten vind je hier: https://www.sofiedumont.be/

https://www.instagram.com/sofiedumontchef/

Debby Wilmsen