Duvel Moortgat bieren met een gouden schuimkraag

 De World Beer Awards is een jaarlijkse, prestigieuze internationale bierwedstrijd waarin gestreden wordt om de titel van het beste bier. De winnaars werden vandaag in Londen bekend gemaakt. Liefmans Goudenband maakt z’n naam helemaal waar en kreeg de gouden medaille in de categorie Oud Bruin. Het De Koninck bier Tripel D’Anvers ging aan de haal met de hoofdprijs in de categorie Belgian Style Tripel. Brouwerij Duvel Moortgat wint zo twee gouden medailles. Als dat geen reden is om pakweg een Liefmans Goudenband te openen of Tripel D’Anvers uit te schenken? Santé!

De World Beer Awards zijn prijzen die de allerbeste internationaal erkende bierstijlen selecteren. De jaarlijkse wedstrijd selecteert, beloont en promoot ’s werelds lekkerste bieren. De beste bieren in elke categorie werden bekroond met een gouden, zilveren of bronzen award. De ingezonden bieren komen uit alle hoeken van de wereld: van Taiwan over Zuid-Korea tot Canada, Thailand en Chili.

Liefmans Goudenband kreeg de gouden medaille in de categorie Oud Bruin. Liefmans Goudenband viel al vaker in de prijzen en ontving al meerdere gouden medailles in het verleden tijdens deze wedstrijd én bij anderen. Zo won Liefmans Goudenband sinds de start van Brussels Beer Challenge al  4 gouden én 1 zilveren medaille en in 2014 won het bier zelfs de titel ‘beste Belgische bier’.

 Het De Koninck bier Tripel D’Anvers ging aan de haal met de hoofdprijs in de categorie Belgian Style Tripel.

Debby Wilmsen