Nieuwe hotspot met zelfgebakken co-pains, flatbreads & naked burgers

Food is love!’ en dat wordt al snel duidelijk in de gloednieuwe resto-bar MILLIE’S in Merksem bij Antwerpen. Naast een tijdloos interieur zorgt een eigenzinnige menukaart – die letterlijk ‘gedragen wordt door graan’ – voor een unieke food- en drink ervaring. Op het menu pronken gerechten waarbij graan in de vorm van bloem de hoofdrol speelt: gaande van versgebakken ‘co-pain broodjes’ met dips & beleg, over heerlijke ‘flatbreads’, flinterdunne en rijkelijk belegde pizza’s tot onweerstaanbare ‘naked’ burgers. Op de uitgebreide drankkaart worden gin en graangenevers extra in de spotlight geplaatst, ideaal voor de apero of om nog even na te genieten. Je hebt daarenboven je hele restaurantbeleving in eigen handen. Bestellen doe je immers zelf via een iPad. Hiermee ben je als klant 100% zelf in controle van het verloop van je restaurantbezoek. Kortom, Antwerpen is een uniek restaurantconcept rijker.

Klassiekers met een twist

De menukaart biedt vooral eigen en originele interpretaties aan van toegankelijke gerechten, alles met een ‘MILLIE’S twist’ bereid en geserveerd. Starten kan je met een uitgebreide keuze aan aperitieven en cocktails. Alles wordt ter plaatste gemaakt aan de bar en met premium merken zoals de gins van de Filliers. Vervolgens kan je een aantal degustatieplanken bestellen onder de naam ‘co-pain’. Dit zijn artisanaal ter plaatse bereide broodjes, gemaakt met de fijnste bloem, gist, olijfolie en kruiden. Met dips als hummus, tzatziki of een selectie charcuterie en kaas zijn deze ideaal om te delen met je tafelgenoten. Als hoofdgerecht kan je kiezen uit heel wat variaties aan ‘flatbreads’, flinterdunne en rijkelijk belegde pizza’s, en even smaakvolle als originele ‘naked burgers’. Deze laatste zijn huisgemaakte bun broodjes zonder het bovenste broodje. Afsluiten kan je met een, aan de seizoenen aangepast dessert; een taartje van bladerdeeg met verse aardbeien,… of een dessert versie van een flatbread met appel en marsepein.

Vernieuwende restaurantbeleving

Niet alleen in het menu, ook in de restaurantbeleving is MILLIE’S uniek. Je bestelt à la carte via menukaarten in de vorm van iPads. Hiermee ben je als klant 100% zelf in controle van het verloop van je restaurantbezoek. Wat en hoeveel je bestelt en het tempo tussen de gerechten…, je beslist zelf over de verloop van de avond. MILLIE’S mag dan wel gebruik maken van de modernste technieken, voor de inrichting zelf werd gekozen voor natuurlijke en warme kleuren, modern maar met een retro twist. Eyecatcher is de muur opgebouwd uit oude graanzeven. Alle gerechten worden opgediend op houten planken of in zeer mooi tijdloos servies.

Debby Wilmsen