Louvre op de zee

PONANT en het Louvre hebben de handen in elkaar geslagen om passagiers in 2020 te laten genieten van twee uitzonderlijke cruises rond de thema's ‘ontdekking’ en ‘overdracht’. De vaarroutes van deze cruises werden uitgestippeld door de teams van PONANT. Samen met conservatoren en afdelingsdirecteuren van het Louvre trekt u op ontdekking langs een aantal gebieden waar de collecties uit het museum vandaan komen.

Culturele pareltjes van de Adriatische Zee

Deze eerste cruise, in samenwerking met het Louvre, neemt u over het water mee van Athene tot Venetië, de culturele en artistieke parels van het antieke Griekenland en de Adriatische Zee.

Het programma van deze cruise is bijzonder gevarieerd en boeiend. We varen onder meer door de Baai van Kotor en het Kanaal van Korinthe. Aan land bezoeken we verschillende sites die tot het UNESCO werelderfgoed behoren zoals de Akropolis van Athene, de archeologische site van Delphi en het paleis van Diocletianus in Split.

Jannic Durand, directeur van de afdeling Kunstvoorwerpen van het Louvre, en Ludovic Laugier, conservator van de afdeling Griekse, Etruskische en Romeinse antiquiteiten van het Louvre, delen hun kennis met de passagiers tijdens verschillende lezingen.

Schatten van de Perzische Golf

In de herfst van 2020 neemt de tweede cruise uit deze samenwerking haar passagiers mee op een ontdekkingstocht naar de culturele en artistieke rijkdommen van de Perzische Golf. Van Masqat (Oman) tot Dubai, langs Qatar en Abu Dhabi, ontdekken onze passagiers eeuwenoude maritieme tradities, uitzonderlijke natuurlijke sites zoals de fjorden van Arabië of het eiland Sir Bani Yas, een paradijs vol unieke dieren, de futuristische architectuur van de metropolen in volle expansie, moskeeën die niet onder hoeven te doen voor het paleis uit duizend-en-één-nacht en uiteraard het Louvre Abu Dhabi. Yannick Lintz, directrice van de afdeling Islamkunsten van het Louvre, deelt haar ervaring met onze passagiers.

Debby Wilmsen