3x dansen op bekende zomerbar BOCADERO

Zwoele dagen (en avonden) breng je de komende tijd gewoon door op Bocadero, de bekendste en grootste zomerbar van Antwerpen en ver daarbuiten. Het ultieme zomergevoel gewoon bij jou om de hoek. Om de zomervakantie te vieren, staan er heel wat leuke en gratis evenementen op de agenda. Van live jazzmuziek over de heupen loszwieren tijdens een dansles over rondkuieren langs bohemian marktkraampjes. De evenementen vinden plaats in een aparte zone van Bocadero, het strandgedeelte blijft dus gewoon toegankelijk. Ook leuk: Bocadero viert dit jaar z’n tiende verjaardag en deelt heel wat leuke cadeaus uit. De hoofdprijs? Een Honda Monkey! Elke keer wanneer je iets bestelt aan de bar, maak je kans. Foodies kunnen trouwens terecht in de vier strandpaviljoenen/restaurants voor een heerlijke lunch of uitgebreid diner. www.bocadero.be

The Great Gatsby aan de Schelde: SALITOS SUNSET JAZZ

Elke woensdag in juli en augustus zorgt ‘JazzDelivery’, een hip collectief van Belgische jazzmuzikanten, voor live (swing)muziek. Van zodra de hemel rood kleurt en de zon de Schelde raakt, start het ensemble met een streepje jazzmuziek en word je terug gekatapulteerd naar de roaring twenties. Insert: The Great Gatsby.

Iedere woensdag in juli en augustus.

Live sets van 45 minuten tussen 21u en 23u.

Tango dansen onder een blote sterrenhemel

Antwerpenaren en dansers (ook beginners) kunnen hun benen al best even insmeren, want deze zomer kan je elke dinsdag en donderdag tango, salsa, lindy hop en flamencodansen op Bocadero, onder de blote sterrenhemel. De Scheldebocht vormt al jaren het sfeervolle decor van Antwerpen Danst en Kattendijktango.

Elke dinsdag en donderdag van 19u30 tot middernacht

Het volledige programma vind je online.

Ibizavibes tijdens Bocadero Mercado

Naast de befaamde salsalessen op dinsdag, kan je nu ook shoppen voor, tijdens of nadat je de heupen losmaakte met je salsamoves. Hello Bocadero Mercado! Je vindt er heel wat marktkraampjes met decoratie, fashion en accessoires met een bohemian look & feel. Kortom: Ibiza aan de Schelde. Bij mooi weer vindt de markt buiten plaats, bij regen wordt het een indoor-Mercado.

Elke dinsdag

Start initiatie om 20u, Salsa Bocadero met dj Pepe vanaf 21u.

Geen zin om te dansen maar liever gewoon genieten van de mooiste zonsondergang van ’t stad? Zak weg in de strandstoelen met een heerlijke cocktail of ontdek één van de restaurants. In de pop-upversies van de restaurants kan je terecht voor een heerlijke lunch of een uitgebreid diner. Fans van de Italiaanse keuken (en mosselen) kunnen terecht in de Gusto pop-up. Sharing is caring bij restaurant Doma en latino-lovers reserveren best een tafeltje bij MXO, voor grill -en seafood met een Mexicaanse twist. Net als vorig jaar brengt Aloha Hawaiaanse vibes naar Bocadero. Gezonde en kleurrijke pokébowls voor vegan, veggie, fish en meatlovers. Het restaurant werd dubbel zo groot en kreeg ook een tikibar.

Van 10 mei t.e.m. 1 september

www.bocadero.be

Waagnatie Expo & Events, Rijnkaai 150

Debby Wilmsen