Zon in je bord: 5 restaurants met een zonnig terras

Hieronder vijf culinaire pareltjes mét terras voor je opgelijst: heerlijke plekjes om te vertoeven voor een lekkere lunch of heerlijk diner. Gastronomisch genieten met de zon op je neus!

Hip, ruw en puur: Lewis

Op het bruisende Antwerpse Zuid, op wandelafstand van de Grote Markt én in een voormalig rendez-voushotel dat stevig gerenoveerd werd, ligt LEWIS. Chef Thomas Snijders breidt er een vervolg aan LEWIS Hoogstraten. Zo’n jaar geleden sloot hij daar de deuren. In LEWIS serveert hij samen met een gedreven team met dezelfde visie een pure stijl, herkenbaar product met een extra push. Overgoten met een stevige dosis rock-’n-roll. Vanop het grote terras van het historische hoekpand hebben gasten een waanzinnig zicht op het pas gerenoveerde Koninklijk Museum voor Schone Kunsten en de rode neonverlichting in de toiletten is een knipoog naar het romantische verleden van het gebouw.

www.lewis-antwerp.be

Schilderstraat 25, Antwerpen.

lunch: 12 – 14u / diner: 18 – 22u

Open van dinsdag tot en met vrijdag voor lunch en diner.

Op zaterdag kan je er enkel dineren. Zondag en maandag gesloten

Ting Tong: tropisch Thailand in hartje Antwerpen

Om de hoek van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen op het bruisende Zuid, ligt TING TONG. Chef Kanitta onthult er de geheimen van de Thaise cuisine en serveert ze een combinatie van Aziatische smaken met dagverse en seizoensgebonden producten. Je proeft er de verrassende Thaise keuken met een Belgische twist en variaties op Thai streetfood. Van ‘Kokosnoot Garnaal’, één van de favoriete snacks aan de Thaise kust of ‘Veggie Mini Loempia’s met Shitake en zilveren noedels’ over ‘gehaktballen Belgische stijl met een Thaise sticky sesamsaus’ en ‘Gewokte boschampignons met gember’. Wie kiest voor het sharing menu, krijgt verschillende kleinere hoofdgerechten voorgeschoteld, nét als in Thailand zelf.

dinsdag t.e.m zaterdag van: 18u00–22u00

Gesloten op maandag en zondag

www.tingtong.be

Let’s turn up the heat: Black Smoke

Onze favoriete stoere Antwerpse hotspot kreeg een Rotterdams broertje. De Black Smoke-bezielers, creatief brein en horecaondernemer Kasper Stuart en Wereldkampioen BBQ en Nederlandse tv-chef Jord Althuizen, gooien wat extra olie op het vuur en veroveren na Antwerpen nu ook Nederland. In een voormalige brandweerkazerne (echt waar!) in Rotterdam in de monumentale Van Nelle Fabriek opende Black Smoke Rotterdam. In een zinderende hell’s kitchen die is uitgerust met stoere BBQ-tools als kettingen, roosters, stalen ketels, dampende smokers en sissende plancha’s worden de Black Smoke-gerechten à la minute en in het zicht van de gasten bereid. In het restaurant zijn er zo’n 160 zitplaatsen. Op het gigantische terras – waar trouwens ook een mooie Venezolaanse buitenbar is – is er plek voor maar liefst 200 BBQ en cocktail-fans.

Black Smoke Rotterdam

Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam

blacksmoke.nl

Liever dichtbij huis? Er is natuurlijk ook nog altijd Black Smoke Antwerpen (mét rooftopbar!)

Black Smoke Antwerpen

Boomgaardstraat 1, 2018 Antwerpen (op de site van Stadsbrouwerij De Koninck)

blacksmoke.be

Dineren met zicht op de mooiste zonsondergang van ’t stad

De pop-up restaurants van Bocadero, Antwerpen

Zak weg in de strandstoelen van de bekendste zomerbar van Antwerpen (en ver daarbuiten!) met een heerlijke cocktail óf ontdek één van de restaurants, waar je terecht kan voor een heerlijke lunch of een uitgebreid diner. Fans van de Italiaanse keuken (en mosselen) kunnen terecht in de Gusto pop-up. Sharing is caring bij restaurant Doma en latino-lovers reserveren best een tafeltje bij MXO, voor grill -en seafood met een Mexicaanse twist. Aloha brengt Hawaiaanse vibes naar Bocadero. Gezonde en kleurrijke pokébowls voor vegan, veggie, fish én meatlovers.

Van 10 mei t.e.m. 1 september

www.bocadero.be

Waagnatie Expo & Events, Rijnkaai 150

Plein Publiek BXL: dineren aan de voet van de Kunstberg

Met een concept dat eten, drinken, dansen en cultuur samenbrengt, is Plein Publiek BXL een populaire trekpleister. De serre werd neergezet in het historische hartje van onze hoofdstad ín het majestueuze Dynastiegebouw. De Brusselse chef Paul Delrez stelde een zomermenu samen, geïnspireerd op de schilderijen van Bruegel, in combinatie met Duvel on tap. In samenwerking met de Brusselse speakeasy bar Jalousy Club popt er deze zomer ook een Plein Publiek Zomerbar op aan de voet van de Kunstberg. Op het mooiste terras van onze hoofdstad geniet je van de zon, muziek én cocktails van de buitenbar. Cheers!

Plein Publiek BXL

Kunstberg 5, 1000 Brussel

https://www.facebook.com/pleinpubliekbxl/

Debby Wilmsen