De Grote Schijn verspreidt z’n magie: na Antwerpen ook in Rotterdam

Tijdens de herfstvakantie 2019 vormt één van de meest bezochte groene plekjes van Antwerpen opnieuw het decor voor De Grote Schijn. Na een eerste editie vorig jaar wordt het Rivierenhof in Deurne dit najaar dus weer tot leven gewekt. De benodigdheden: een sterk staaltje techniek, een vleugje sterrenstof én een sprankeltje magie. Het resultaat is een uniek audiovisueel sprookje, dat een verhaal brengt zonder woorden, met innoverende snufjes en lumineuze emoties. Antwerpen kreeg vorig jaar de primeur, maar de Belgische organisatoren maakten er nooit een geheim van grootse dromen te koesteren: met hun concept willen ze iconische parken wereldwijd veroveren. In oktober trekken ze met hun productie naar Rotterdam in Nederland. Van 18 oktober tot 27 oktober kan je daar in Het Kralingse Bos genieten van een magische avondwandeling.

De Grote Schijn is niet zomaar een wandeling, wel één groot totaalspektakel waarbij je geniet van de pracht en de kracht van de natuur in duizenden geuren en kleuren. Technologie, eigenzinnige klanken en de natuur worden er één. Van vrijdag 18 tot en met zondag 27 oktober kan je het Kralingse Bos in Rotterdam ontdekken in de schaduw van de nacht.

Van fluisterende struiken en niezende bomen over fluorescerende paddenstoelen of een varenwoud dat in een waterpoel veranderde,… Door middel van licht, geluid en geuren gaan ogen, oren en neuzen op avontuur. Er zijn geen sprookjeswezens of boze tovenaars die hun magie verspreiden en zo het bos tot leven wekken, alles komt voort uit een sterk staaltje techniek. Indrukwekkende en innoverende snufjes zorgen voor de ene mysterieuze verrassing na de andere, een belevenis voor jong en oud.

Bezieler van De Grote Schijn – zowel in België als in Nederland - is Piet Winten, zaakvoerder van MundoMatic. Een bedrijf dat technische ondersteuning geeft, gaande van modeshows tot een concert van pakweg Marco Borsato. Winten: “Onze eerste productie verhuist in het najaar naar Rotterdam. Wandelaars kunnen zich er in het Nederlandse Kralingse Bos verwonderen aan een verhaal zonder woorden, met innoverende snufjes en lumineuze emoties. Hoofdrolspeler is de natuur. Bomen lijken tot leven te komen, paddenstoelen zijn weggeplukt uit een sprookje en krijgen een lichtgevende gloed.”

Nieuwe hoekjes in het Rivierenhof

Het is het tweede jaar op rij dat De Grote Schijn plaatsvindt in het Antwerpse Rivierenhof. Vorig jaar waren alle tickets in een mum van tijd de deur uit. Meer dan 35.000 wandelaars raakten toen betoverd en ontdekten het mystieke park in de schaduw van de nacht. De makers beloven ook tijdens komende editie heel wat monden te laten openvallen van verbazing.

Regisseur Christophe Van Hostauijen: “Onze nieuwste show in Antwerpen vindt in de herfstvakantie plaats. Het wordt een totaal nieuwe regie, waarbij we de natuur gebruiken als klankbron en waarbij je ook nieuwe hoekjes in het Antwerpse Rivierenhof zal ontdekken.”

Ambassadeurs voor deze editie zijn avonturier en tv-presentator Bartel Van Riet en de Antwerpse actrice Tine Embrechts.

Debby Wilmsen