"Karnemelkwafel met stierenboter"

Het populaire stads- en havenfestival Part of Antwerp – kortweg PoA - vindt dit jaar plaats van woensdag 14 augustus tot zondag 22 september 2019. Het Antwerpse Eilandje wordt tijdens het festival een boeiende ontmoetingsplaats. Het volledige programma van Part of Antwerp vind je op www.partofantwerp.be

Gedurende vijf weken vinden er verschillende evenementen plaats in de buurt van het Havenhuis, langs het Kattendijkdok tot aan de Londenbrug. Van muziek en kunst over theater en gastronomie, voor jong en oud. Zo is er een Tizarte Street Art Parcurs, worden er Comedy Nights georganiseerd, Voet aan Wal jobfestival, Secret Dining, Bruist Kinderthearterfestival én wordt er een restaurant op een drijvend ponton in de Schelde geïnstalleerd met gerechten van Piet & Cyriel Huysentruyt.

Het restaurant-op-water Waterfront wordt opnieuw het kloppende hart van het festival. Vanaf het grote terras heb je zicht over het hele Kattendijkdok. Met de naam Likoké brengt Piet een ultieme hommage aan zijn vader, die deze bijnaam kreeg in koloniaal Congo en bovendien ooit zelf nog in Antwerpen het schip naar Congo nam.

Likoké is een verhaal over generaties heen, van grootvader ‘Likoké’ naar zoon Piet Huysentruyt en dan naar kleinzoon Cyriel Huysentruyt. Exact zes jaar nadat Piet zijn restaurant in Les Vans opende, beloond werd met een Michelinster en bij Gault-Millau een plaats kreeg in de groep van vijftig beste restaurants in Frankrijk, zette de 56-jarige tv-kok en sterrenchef eerder dit jaar een flinke stap opzij. Zijn zoon Cyriel nam op 28-jarige leeftijd mee het roer over.

De keuken van Likoké is gekend om zijn liefde voor het lokale terroir, de brute en rustieke natuur. Lokale producten worden gecombineerd met een brede variatie aan smaken met wereldwijde roots. De inspiratie hiervoor wordt opgedaan tijdens verre reizen, ontmoetingen en de persoonlijkheden van het multiculturele team achter Likoké.

Likoké zal tijdens Part of Antwerp het Waterfront restaurant leiden, in samenwerking met J&M Catering. Op het menu vind je onder andere ‘Eend in ’t Groen’ , ‘Tomaat Bobotie’, ‘Charcuterie de l'Ardèche’ én een recept uit de keuken van Piet’s mama “Karnemelkwafel met Stierenboter”.

Piet Huysentruyt : “Dit gerecht is een hommage aan mijn mama. Zij maakte stierenboter van boter met bruine suiker. Echt lekker en laat ik met plezier proeven aan de Waterfront gasten.”

Je reserveert best snel een tafeltje – want vorig jaar waren alle beschikbare plekjes snel volgeboekt. Voor het Waterfrontlunchmenu by Likoké (4 gangen) betaal je 55 euro, inclusief koffie of thee. Genieten van een 6 gangendiner, inclusief koffie of thee, doe je voor 79 euro. Goed nieuws: op het terras worden cocktails en fingerfood geserveerd – daar hoef je niet voor te reserveren. Je kan Waterfront ook bereiken met een watertaxi. Het bootje vertrekt aan het MAS en brengt je naar een ponton van maar liefst 550 vierkante meter groot. Gasten hebben zicht op het Havenhuis, de Londenbrug en de binnenstad.

Praktisch:

Waterfront Bar & Resto

14 augustus - 22 september 2019

Reserveren kan op www.thewaterfront.be

Nog wat extra cachet toevoegen aan je diner? Gebruik dan de watertaxi! Het bootje vertrekt aan het MAS en brengt je naar en van de Waterfront. Prijs heen en terug inclusief glaasje bubbels: € 15.

Debby Wilmsen