Solliciteren in festivalsfeer

De zomer, dat staat gelijk aan festivals. Op het gloednieuwe festival ‘Voet aan Wal’ combineer je de zoektocht naar een job in de haven mét een festival en koppel je dus het nuttige aan het aangename. Op 12 september worden er tijdens stads -en havenfestival Part of Antwerp meer dan duizend werkzoekenden verwacht. In het Havenhuis en op het Zaha Hadidplein ontmoet je als festivalganger meer dan veertig havenbedrijven, maar er zijn ook workshops, foodtrucks, fietstochtjes door het havengebied, interessante sprekers en presentaties op het water. Op het afterworkevent ’s avonds kan je al dansend netwerken met andere werkzoekenden, HR-medewerkers of andere professionals. De inkom is gratis. Het volledige programma vind je binnenkort op de website: https://partofantwerp.be/concepten/voet-aan-wal-jobfestival/

Lijkt een job in de haven je wel wat? Dan kan je deze zomer terecht op het jobfestival ‘Voet aan Wal’, het eerste jobfestival van België. Samen met partners Talentenstroom, Talentenfabriek, Alfaport Voka en Port of Antwerp organiseert Part of Antwerp niet alleen een jobbeurs met meer dan 40 bedrijven in de haven, maar nog heel wat andere activiteiten. In het Havenhuis en op het Zaha Hadidplein kan je terecht voor een boeiende dag waarbij werkzoekenden en bedrijven elkaar kunnen ontmoeten, voor zowel logistieke als technische functies.

Het is de eerste keer dat een jobfestival plaatsvindt in België. “Tijdens Part of Antwerp 2018 organiseerden we al een meer klassieke vorm van jobbeurs,” klinkt het bij organisator vzw Part of Antwerp. “Toen zagen we al welke nood er was om deze formule naar een hoger niveau te tillen. Door er een jobfestival van te maken, zorgen we voor een informeler kader, dat beter past bij zowel de werkzoekenden als de bedrijven.”

Ellen Fels van mede-organisator Talentenstroom: “Vanuit onze dagelijkse werking doen we er alles aan om werkzoekenden en bedrijven dichter bij elkaar te brengen. Een jobfestival is een logische evolutie hierin en helpt ons de drempels weg te nemen.”

Ook Alexandra Taylor van Talentenfabriek verwelkomt het initiatief: “Er zijn vandaag nog steeds honderden niet-ingevulde vacatures in de Haven van Antwerpen. Samen met onze partners proberen we steeds de werkzoekenden zo goed mogelijk te bereiken, om zo veel mogelijk knelpuntvacatures in de haven ingevuld te krijgen.”

“We voorzien veel meer dan een eenvoudige jobbeurs,” zegt Sarah Hanegraef van Alfaport Voka. “Ook aan de HR-medewerkers van de bedrijven is gedacht! Zo is er een relaxatieruimte met nekmassages en verse fruitsappen, zodat de HR-medewerkers op een leuke manier kunnen pauzeren tijdens Voet Aan Wal.”

Port of Antwerp zelf is logischerwijs de belangrijkste partner van Part of Antwerp en Voet Aan Wal. Sofie Stockmans, Talent & Development Manager bij Port of Antwerp kijkt er alvast naar uit: “Vacatures invullen blijft uitdagend, zowel voor logistieke, technische en IT-functies. Een aantrekkelijk aanbod voorzien voor werkzoekenden bij Port of Antwerp is essentieel, en daarvoor is Voet Aan Wal een geweldige toevoeging.”

Part of Antwerp – Voet aan Wal

12 september, vanaf 13 uur

Locatie: Zaha Hadidplein, 2030 Antwerpen

Het volledige programma en meer info vind je op partofantwerp.be.

Debby Wilmsen