Le Commandant Charcot, het eerste poolexpeditieschip met hybride aandrijving

Trek naar de geografische noordpool (90° noord) met Le Commandant Charcot*, een ronduit uitzonderlijk poolexpeditieschip. Het elektrisch hybride schip wordt aangedreven op vloeibaar aardgas (lng), en wordt het eerste schip dat tot 90° noorderbreedte, de geografische noordpool, zal varen. Passagiers kunnen zoals steeds blijven genieten van een uitzonderlijk comfort.

Eerste poolexpeditieschip met de laatste innovaties op het vlak van milieubescherming

Le Commandant Charcot is een baanbrekend cruiseschip, uitgerust met de laatste nieuwe innovaties op het vlak van milieubescherming. Deze maken van PONANT een schoolvoorbeeld in verantwoord toerisme. Dankzij de hybride aandrijving met natuurlijk aardgas (lng) en elektrische generatoren slaagt het schip erin om in zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Het is bovendien uitgerust met een wetenschappelijk onderzoekslaboratorium om de voortdurend evoluerende ecosystemen en biodiversiteit van het poolgebied te bestuderen. Le Commandant Charcot is overigens het eerste ontdekkingsschip dat nog verder gaat dan de milieunormen die door de internationale wetgeving worden opgelegd.

Het poolgebied zoals u het nog nooit zag

De geografische noordpool, de noordoostkust van Groenland, de Noordwestelijke Doorvaart, de Rosszee, de Charcot Islands, ... . De passagiers aan boord van Le Commandant Charcot trekken naar gebieden die het pakijs in deze periode van het jaar tot nu toe ontoegankelijk maakte voor klassieke schepen. Een innoverende navigatiesoftware zorgt ervoor dat het schip zich een weg kan banen tussen de open kanalen tussen het ijs. Het vermogen van het schip kan, indien nodig, dik pakijs uit de weg ruimen. Deze fantastische technologie laat passagiers genieten van een onvergetelijk avontuur door de meest noordelijke en zuidelijke gebieden van de planeet in een ongeëvenaarde luxe en comfort.

Unieke vaarroutes in de voetsporen van de grote poolreizigers

Le Commandan Charcot is een uitzonderlijk expeditieschip uit de Polar Class PC2. Het neemt zijn passagiers mee naar de geografische Noordpool en afgelegen plekken van het continent Antarctica zoals de Rosszee, het Charcot-eiland, het Peter I-eiland, ... .

Debby Wilmsen