LEWIS, een ander verhaal voor chef Thomas Snijders en zijn team

In een voormalig rendez-voushotel – dat stevig gerenoveerd werd - in hartje Antwerpen opent een nieuwe hotspot : LEWIS. Chef Thomas Snijders breidt er een vervolg aan LEWIS Hoogstraten. Zo’n jaar geleden sloot hij daar de deuren. “Het was tijd voor iets anders. Mijn Kempense wortels groeien nu in Antwerpse grond.” In LEWIS serveert hij samen met een gedreven team met dezelfde visie een pure stijl, herkenbaar product met een extra push. Overgoten met een stevige dosis rock-’n-roll. Vanop het grote terras van het historische hoekpand hebben gasten een waanzinnig zicht op het pas gerenoveerde Koninklijk Museum voor Schone Kunsten en de rode neonverlichting in de toiletten is een knipoog naar het romantische verleden van het gebouw. Voor meer informatie of om een plek te reserveren kan je naar lewis-antwerp.be surfen.

Op het bruisende Antwerpse Zuid, op wandelafstand van de Grote Markt en met zicht op het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, ligt LEWIS. Het vervolg op LEWIS in Hoogstraten, al bleven het concept en de stijl hetzelfde: Rock-'n-roll. Ruw. Maar toch ook verfijnd, zuiver en puur. Thomas en zijn team werken er volgens een geheel eigen stijl. Op het bord vind je eerlijke smaken, met respect voor het product en focus op herkenbaarheid. Deze draad word ook verder door getrokken in het assortiment wijnen, van classics tot crazy. Up to you.

Thomas Snijders: “Lewis heeft een sterke eigen identiteit en is daardoor ook authentiek en herkenbaar. Jij kiest trouwens of je voor een avondvullend programma met verschillende gangen gaat of een tafeltje neemt voor een snelle in-en-out.

Gault&Millau

Thomas is een selfmade man met roots in de Kempen, die de stiel al doende leerde. In 2013 opende hij zijn eigen restaurant ‘LEWIS’ in Hoogstraten. Al snel volgden lovende recensies en een hoge score (15/20) in de prestigieuze restaurantgids Gault&Millau. In 2015 werd LEWIS verkozen tot gastro-bistro van het jaar. Vijf jaar na de opening, in augustus 2018, was het tijd voor iets nieuws en trok Thomas de deur van zijn restaurant achter zich dicht. Daarna ging het van Hoogstraten naar Catalonië en Denemarken: de eigenzinnig chef draaide mee in de restaurants van de bekende chef Albert Adria in Barcelona en ging op stage bij Relae in Kopenhagen, één van de vijftig beste restaurants ter wereld. Om daarna, boordevol verse inspiratie, met nieuwe ideeën én met vrouw en kind, te verhuizen naar hartje Antwerpen, waar hij aan een nieuw hoofdstuk schrijft voor LEWIS.

Rode neon

LEWIS wordt een laagdrempelig concept. Het interieur is net als het eten: puur. Er werd gewerkt met ruwe materialen als staal, beton en steen in combinatie met een oog voor detail en artisanale schildertechnieken op de muren. Hoge en lage tafels worden afgewisseld en zorgen voor een ongedwongen setting en easy-going sfeer. Vanuit de open keuken hebben de chefs een overzicht op het restaurantgedeelte en is er ruimte voor interactie met de gasten. Vanop het grote terras voor het restaurant heb je zicht op het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. Het historische hoekpand is doordrenkt van de geschiedenis en herbergt heel wat liefdesverhalen. De rode neonverlichting in de toiletten is een knipoog naar het ietwat schimmige liefdesverleden van het voormalige rendez-voushotel. Als de muren konden spreken…

LEWIS

Schilderstraat 25, Antwerpen.

TEL: 03. 295 00 64

www.lewis-antwerp.be

lunch: 12 – 14u / diner: 18 – 22u

Open van dinsdag tot en met vrijdag voor lunch en diner.

Op zaterdag kan je er enkel dineren. Zondag en maandag gesloten.

Debby Wilmsen