Fruitig, fris, sprankelend én alcoholvrij : Liefmans alcoholvrij

Healthy is hip! We slaan met z’n allen aan het sporten en doen aan crossfit of kickboks, drinken smoothies en sapjeskuren, laten het vlees op ons bord al eens een keertje achterwege én kiezen steeds vaker voor alcoholvrije drankjes. Denk maar aan Tournée Minerale of Dry January. Tegenwoordig is alcoholfree helemaal in. Bieren en drankjes met een laag of zonder alcoholpercentage worden steeds populairder en horen bij een gezonde(re) en bewuste levensstijl. De Liefmansbrouwers zijn zich bewust van die stijgende trend en gingen aan de slag met het populaire apéro-bier Liefmans Fruitesse. Het resultaat: het sprankelende fruitbier heeft nog steeds dezelfde intense smaak van aardbeien, frambozen, krieken, vlierbessen en bosbessen, maar alcoholvrij.

Voor het brouwen van de Liefmans Fruitesse Alcoholvrij gaan de brouwers op dezelfde manier tewerk als voor de klassieke Fruitesse mét alcohol. Alleen zet hij de gisting tijdig stop, zodat het brouwsel alcoholvrij blijft en de smaak en het typische karakter van de Liefmans Fruitesse tóch bewaard blijft. De samenstelling en de kleur zijn bijna identiek: de Liefmanslover zal dus zeker en vast ook de niet-alcoholische variant van zijn favo bier kunnen smaken, maar ook newbies krijgen zo de kans om de Fruitesse te proeven en zullen het fruitige alcoholvrije bier zeker kunnen appreciëren. Ook tof: na een avondje uit heb je geen taxi nodig, de volgende ochtend ben je helemaal fit én mooi meegenomen: een alcoholvrije Liefmans bevat amper 53 calorieën.

Net als de originele Fruitesse – die trouwens al een laag alcoholpercentage van 3.8% heeft - is de nieuwste Fruitesse een lekker, verfrissend en fruitig drankje en perfect als aperitief of dorstlesser. Heerlijk on the rocks, met véél ijsblokjes dus. Vul een Liefmansglas voor drie-vierde met ijs en overgiet met Liefmans Fruitesse. Cheers!

Debby Wilmsen