Waar rook is, zijn Kasper Stuart & Jord Althuizen: Black Smoke Rotterdam

Onze favoriete stoere Antwerpse hotspot kreeg een Rotterdams broertje. De Black Smoke-bezielers, creatief brein en horecaondernemer Kasper Stuart en Wereldkampioen BBQ en Nederlandse tv-chef Jord Althuizen, gooien wat extra olie op het vuur en veroveren na Antwerpen nu ook Nederland. In een voormalige brandweerkazerne (echt waar!) in Rotterdam in de monumentale Van Nelle Fabriek opende Black Smoke Rotterdam. Let’s turn up the heat!

Alsof de vuurgoden er mee gemoeid zijn, vestigde Black Smoke Rotterdam zich in een voormalige brandweerkazerne in de iconische Van Nelle Fabriek – een gebouw dat trouwens in 2014 benoemd werd tot UNESCO Werelderfgoed.

In een zinderende hell’s kitchen die is uitgerust met stoere BBQ-tools als kettingen, roosters, stalen ketels, dampende smokers en sissende plancha’s worden de Black Smoke-gerechten à la minute en in het zicht van de gasten bereid. Van klassieke yankee-style ‘low & slow’ BBQ-gerechten uit rechtstreeks uit de VS geïmporteerde smokers tot ‘hot &fast’ assado-style Zuid-Amerikaanse BBQ-klassiekers. Maar ook authentieke tandoori klei-ovens (voor onovertroffen Indiaas naanbrood) en de Japanse hibachi-grill, voor het bereiden van verfijnd Asian-BBQ-food, ontbreken niet.

Eyecatcher is de grote glazen vitrine mét railsysteem. Stukken vlees worden zo getransporteerd naar de keuken, om daar hun weg te vervolgen naar het spit of smoker. Terwijl de chefs van Black Smoke in Antwerpen samenwerken met hun buren als The Butcher’s Store, werken ze ook de grillmasters in Rotterdam samen met lokale Nederlandse slagerijen en leveranciers. Al kan ook de vis -en veggielover terecht bij Black Smoke. Op de kaart worden robuuste BBQ-gerechten afgewisseld met lichtere vis- en groentegerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van gegrilde watermeloen (met buffelricotta, citroencrème en zwarte-olijfcrumble), gerookte polentacake (met gekarameliseerde sinaasappel en raita) en geroosterde steak van knolselderij met kombubouillon.

In het restaurant zijn zo’n 160 zitplaatsen. Op het grote terras – waar trouwens ook een mooie Venezolaanse buitenbar is - is er plek voor maar liefst 200 BBQ en cocktail-fans.

Black Smoke Antwerpen

Boomgaardstraat 1, 2018 Antwerpen

blacksmoke.be

Black Smoke Rotterdam

Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam

blacksmoke.nl

Debby Wilmsen