Derde editie van het stads -en havenfestival vanaf 14 augustus tot 22 september 2019

Neem alvast je agenda bij de hand, want het populaire stads- en havenfestival Part of Antwerp – kortweg PoA - vindt dit jaar plaats van woensdag 14 augustus tot zondag 22 september 2019. Het Antwerpse Eilandje wordt tijdens het festival een boeiende ontmoetingsplaats voor Antwerpenaren. Net als vorig jaar worden nieuwe evenementen en gevestigde waarden gebundeld tot één groot festival, want er vinden heel wat verschillende festiviteiten plaats in dezelfde buurt én periode. Verspreid over vijf weken (!), vinden er maar liefst 25 ‘things to do & see’ plaats in de buurt van het Havenhuis, langs het Kattendijkdok tot aan de Londenbrug. Van muziek en kunst over theater en gastronomie, voor jong en oud. Het merendeel van die evenementen is trouwens gratis. Het volledige programma wordt in de loop van de komende weken onthuld op www.partofantwerp.be

Deze zomer is de buurt rond de Antwerpse Londenbrug en het Havenhuis opnieuw het decor voor het bruisende stads- en havenfestival ‘Part of Antwerp‘. Een uniek concept in België: gedurende vijf weken lang trekt het festival alle aandacht naar het Eilandje. Dit Antwerpse stadsdeel vormt de symbolische brug tussen stad en haven, tussen geschiedenis en toekomst. Zo wil het festival de Antwerpenaars verbinden met elkaar en hun veranderende omgeving én Antwerpen als stad aan de stroom nog meer in de picture zetten. Tijdens de vorige editie in 2018, lokte Part of Antwerp maar liefst 15.000 bezoekers.

“Elk jaar zijn we een stukje ambitieuzer. De steun van de Stad Antwerpen en de Port of Antwerp stuwt ons vooruit, zodat we steeds meer evenementen kunnen opnemen in ons programma. Het doel is dat elke Antwerpenaar zich herkent in het aanbod en een reden vindt om naar het Eilandje te komen. We hopen op zo’n 25.000 bezoekers.” – aldus de Part of Antwerp organisatie.

Nieuw dit jaar is dat Part of Antwerp werkt met vijf (onbekende) lokale ambassadeurs, die hun gezicht lenen aan enkele evenementen. De komende weken zal je hun gezicht zien opduiken in het straatbeeld in en rond Antwerpen.

Part of Antwerp rekent op haar klassieke blikvangers. De komende tijd wordt het programma met mondjesmaat bekend gemaakt, maar we laten je alvast watertanden: wat dacht je bijvoorbeeld van een diner op een drijvend ponton op de Schelde? Restaurant-op-water Waterfront wordt opnieuw het kloppende hart van het festival. Vanaf het grote terras heb je zicht over het hele Kattendijkdok. Vorig jaar roerde Seppe Nobels in de potten. Wie dit jaar de bekende chef is die er achter het fornuis zal staan, ontdek je binnenkort.

Er is Part of the Family, een (autoloze zon)dag die volledig in het teken staat van familie en waarop jong en oud samen de haven ontdekt. En tijdens het Tizarte Street Art Parcours ontdek je de kunst van nationale en internationale straatkunstenaars. Op 31 augustus onthullen zij een groot kunstwerk dat ze samen met Antwerpse jongeren zullen maken tijdens workshops rond duurzaamheid en recyclage. Part(y) of Antwerp, een gratis volksfeest op het Zaha Hadidplein op 14 september, wordt dit jaar een nostalgisch feest dankzij het nieuwe concept ‘Retro Antwerp’.

Debby Wilmsen