For adults only natuurlijk ijs en sorbet

IJsjes zijn niet alleen leuk voor kinderen en families op warme lente- en zomerdagen. Dat bewijst het gloednieuwe ijs – en sorbetmerk LiQ van de jonge ondernemers Jorgo Struyve en Nicolas Destoop, dat alcohol infused ice cream op de markt brengt! De ijsjes en sorbets van Belgische makelij verschijnen in maar liefst zes verschillende, even originele als lekkere varianten in de winkelrekken. Gaande van het roomijs Amaretto Cookie Crunch, Irish Coffee Crumble, Bourbon Salted Caramel en Coconut Rum Punch tot de twee sorbets; Limoncello Raspberry Ripple en Strawberry Rum Daiquiri. Deze laatste variant aan roomijs en beide sorbets zijn daarenboven ‘vegan friendly’. Welke variant je ook verkiest, je hoeft je niet al te schuldig te voelen wanneer je jezelf op een LiQ-ijsje trakteert. Alle smaken worden immers gemaakt van de beste natuurlijke ingrediënten en gezoet met Stevia, waardoor ze 50% minder suiker bevatten dan andere premium ijsmerken. Met een alcoholpercentage van 5% per portie van 120 ml zijn de ijsjes bovendien de perfecte combinatie van zacht room- of sorbetijs met een boozy kantje.

Goed nieuws voor de volwassen ijsfanaten onder ons die op zoek zijn naar een nieuwe dessertervaring. LiQ, het gloednieuwe ijsmerk van de twee jonge ondernemers Jorgo Struyve (24) en Nicolas Destoop (25) uit Waregem, brengt alcohol infused ice cream op de markt. De ijsjes komen in zes smaken, uitsluitend for adults only. Zo is er Amaretto Cookie Crunch, dat smaakt naar Belgische witte chocolade met een vleugje amaretto en cookie crumble. Verder vervoegen Irish Coffee Crumble, de bekende Irish Coffee met stukjes Belgische zwarte chocolade en Bourbon Salted Caramel, Belgische chocolade met authentieke bourbon en een afwerking van gezouten karamel, de roomijssmaken. Maar ook vegans hoeven niet op hun honger te blijven zitten met enkele vegan varianten. Zo wordt de Coconut Rum Punch, die smaakt naar mango en limoen met Caraïbische rum, gemaakt op basis van kokosmelk. Verder maken de vegan sorbets Strawberry Rum Daiquiri, aardbeiensorbet met limoen en witte rum en Limoncello Raspberry Ripple, frambozensorbet met limoncello, het gamma van LIQ compleet.

Duurzaam & vegan

Niet alleen het idee achter LiQ is van eigen bodem, maar ook de ijsjes zijn volledig Belgium made. De Belgische ijsproducent werkt uitsluitend met kwaliteitsvolle natuurlijke ingrediënten, zoals verse onbewerkte melk voor het roomijs of kokosmelk voor het vegan ijs en bereidt ze volgens hun eigen unieke recept. Welke smaak je ook tot favoriet verkiest, je hoeft je niet al te schuldig te voelen wanneer je jezelf op een LiQ-ijsje trakteert. Om de ijsjes de nodige zoete smaak te geven, gebruikt LiQ de natuurlijke zoetstof Stevia samen met rietsuiker. De ijsjes bevatten zo maar liefst 50% minder suiker dan andere premium ijsmerken. Bovendien trekt LiQ duurzaamheid ook door in de verpakkingen en wordt het gebruik van plastic volledig verbannen. Zo verschijnen alle ijsjes in leuke composteerbare cups op de markt, die net zoals de bijgeleverde lepels 100% biologisch afbreekbaar zijn. So what’s not to like about LIQ?

De smaken van LiQ zijn verkrijgbaar bij de supermarkt in kleine cups van 120 ml (€2,79) of grote cups van 475 ml (€6,99). Een overzicht van alle winkelpunten vind je op www.liq.cool . Elke portie ijs bevat 5% alcohol.

Debby Wilmsen