Cruise 'Saveurs, Vignes et Océans' met Ducasse Conseil en Château Latour

Al meer dan 30 jaar doorkruisen de schepen van PONANT, wereldleider in luxe expedities en de enige Franse cruiserederij, alle oceanen ter wereld en bieden ze aan hun passagiers het beste wat de Franse cultuur te bieden heeft. De Franse keuken is één van de speerpunten van deze Franse cultuur en krijgt op de schepen van de rederij dan ook de aandacht die ze verdient. Aan boord tonen de getalenteerde chef-koks van PONANT hun passie voor gastronomie in een kader waar zelfs de grootste restaurants jaloers op zouden zijn. Het gastronomische aanbod aan boord van de schepen berust op drie principes; “Gezond. Heerlijk. Elegant.”

PONANT werkt sinds 2016 nauw samen met Ducasse Conseil, het gastronomisch adviesbureau van Ducasse Paris. Deze ontwikkelden voor alle schepen een culinair aanbod, begeleiden de opleiding van het personeel en doen aan regelmatige kwaliteitscontrole.

Voor de echte fijnproevers biedt PONANT elk jaar echter ook een aantal gastronomische themacruises aan. Ontdekkingstochten naar locaties met een rijk cultureel erfgoed, met aan boord (gala)diners met bijzondere aandacht voor wijnen ... . Tijdens deze cruises vertoeft u bovendien in het gezelschap van beroemde gasten en sterrenchefs (van Maison Ducasse Paris) , uitmuntende sommeliers of culinaire journalisten die met u hun passie voor gastronomie delen via proeverijen, workshops en boeiende lezingen.

Voor de themacruise ‘Saveurs, Vignes et Océans’, gaat de bovengenoemde samenwerking met Ducasse Conseil nog een stap verder. Dit is een cruise voor echte fijnproevers met een bezoek aan uitzonderlijke wijngaarden en steden met een rijk cultureel erfgoed langs de Atlantische kust. Als kers op de taart zal de beroemde kaasmeester Bernard Antony u verwennen met een overheerlijk buffet van uitzonderlijke kazen. Tijdens deze reis kunt u ook een praatje slaan met de beroemde sommelier Eric Beaumard die gedurende de cruise boeiende lezingen rond wijn zal geven. De prestigieuze galadiners geven de passagiers bovendien de kans om te proeven van de uitmuntende vakkennis van twee befaamde chefs die momenteel de leiding hebben over de restaurants van het Maison Ducasse Paris.

Debby Wilmsen