Authentiek Aziatisch met Belgische twist

‘Prettig gestoord’ oftewel ‘Ting Tong’, zoals ze in het Thais zeggen. Een uitdrukking die Kanitta KHOTPHANKUL (35) zó op het lijf geschreven is, dat ze besliste haar eigen restaurant op het Antwerpse Zuid zo te noemen. Hoewel ze in Bangkok en Australië carrière maakte als financieel adviseur in de chemiesector, ging ze drie jaar geleden haar grote droom achterna. Na een omscholing bij PIVA en stages in verschillende restaurants opende ze enkele maanden geleden TING TONG, een hip en eigentijds Aziatisch restaurant, waar de geur van Thaise kruiden en specerijen je tegemoet komen, je van aan je tafel zicht hebt op Kanitta in de open keuken en je je vergaapt aan de prachtige kunstwerken aan de muren.

In TING TONG onthult Kanitta de geheimen van de Thaise cuisine en serveert ze een combinatie van Aziatische smaken met dagverse en seizoensgebonden producten. Je proeft er de verrassende Thaise keuken met een Belgische twist en variaties op Thai streetfood. Wie kiest voor het sharing menu, krijgt verschillende kleinere hoofdgerechten voorgeschoteld, nét als in Thailand zelf. Uiteraard kan je ook gewoon kiezen voor een ‘solo dish’. Prijzen van een (solo) hoofdgerecht variëren tussen 18 euro en 24 euro.

Bij de starters onder andere ‘Kokosnoot Garnaal’, één van de favoriete snacks aan de Thaise kust of ‘Veggie Mini Loempia’s met Shitake en zilveren noedels’. Tussen de hoofdgerechten vind je ‘Ting Tong Balls’, een eigen fusioncreatie van de chef: gehaktballen Belgische stijl met een Thaise sticky sesamsaus, ‘Massaman Curry’: een curry met traag gegaarde Boston Butt, ‘Groene Curry met kip en aubergines’, ‘Pad Thai met scampi’ of ‘Gewokte boschampignons met gember’. Wie liever gezellig thuis eet, kan verschillende hoofdgerechten ook op voorhand bestellen en afhalen, of via Deliveroo laten thuis leveren.

www.tingtong.be  
www.facebook.com/tingtongantwerp

Debby Wilmsen