In de voetsporen van de Belgica

PONANT, de enige Franse cruiserederij, nodigt u uit voor een unieke ervaring in Antarctica, in de voetsporen van de Belgica. Die buitengewone wetenschappelijke expeditie werd aan het einde van de 19e eeuw geleid door de beroemde Belgische ontdekkingsreiziger Adrien de Gerlache de Gomery.

In 1897 zet Adrien de Gerlache, een zeevaarder gepassioneerd door wetenschap en nieuwe ontdekkingen, koers naar het zuiden aan boord van de Belgica. Zijn expeditie was de eerste die in Antarctica overwinterde. Ze geldt dan ook als een van de belangrijkste mijlpalen in de geschiedenis van de ontdekking van het poolgebied.

Vandaag, 120 jaar later, nodigt PONANT haar klanten uit om van 9 februari tot 18 februari 2020 een onvergetelijk avontuur van tien dagen te beleven om de herinnering aan de heroïsche wetenschappelijke expeditie van de Belgica terug tot leven te brengen. U herbeleeft de belangrijkste momenten van het ongelofelijke avontuur van de bemanning, in een adembenemend landschap met een verbazingwekkende fauna.

PONANT heeft meer dan een jaar lang samengewerkt met Henri de Gerlache om een expeditie ter ere van zijn overgrootvader op poten te zetten.

Een uniek moment in de geschiedenis: de bemanning zou als eerste in Antarctica overwinteren en de geheimen van het continent ontrafelen.

De cruise neemt u mee terug in de tijd, in het gezelschap van Henri de Gerlache, achterkleinzoon van Adrien de Gerlache en zijn broer en zussen Astrid, Gauthier, Savina en Adélie.

Tijdens lezingen en ontmoetingen laten ze de herinnering aan hun voorouders herleven met tal van documenten, foto's, films, boeken, geschriften en voorwerpen van de Belgica-expeditie. Er wordt vooral aandacht besteed aan Adrien de Gerlache, de expeditie van de Belgica, de grote ontdekkingsreizigers van het “heroïsche tijdperk” van de ontdekking van Antarctica maar ook aan de expeditie van Gaston de Gerlache, in 1957-58 en het bouwen van de Koning Boudewijnbasis in Koningin Maudland.

Debby Wilmsen