Gedistilleerde Duvel ligt tien jaar op vat

 
Duvel Distilled 2019

Duvel Distilled 2019

Sinds 2006 werken de brouwers van Duvel Moortgat met veel passie en vakmanschap aan een product dat het beste van de Belgische brouw- en distilleerwereld samenbrengt: Duvel Distilled. Een deel van het basisbrouwsel van het gekende Duvel-bier werd volgens de authentieke methode gestookt, gedistilleerd en vervolgens tien jaar gerijpt op eikenhouten bourbon- en sherryvaten. Het resultaat is een exclusieve spirit op basis van Duvel met gouden kleurtoetsen en bloemige aroma’s. Duvel Distilled, 10 jaar gerijpt, komt in beperkte oplage, vanaf oktober op de Belgische markt.

10 jaar geduld in één fles

De brouwers bij Duvel Moortgat brouwen elke dag met veel passie en vakmanschap het wereldbekende Duvel speciaalbier. Naast een gezonde portie ambitie, beschikken de brouwers ook over een stevige portie creativiteit en zo kwamen ze in 2006 met het idee Duvel te laten distilleren door hun collega-stokers en dat distillaat te laten rijpen op houten vaten. Op deze manier brengen ze het beste uit de Belgische brouw- en distilleertraditie samen. Het proces voor Duvel Distilled werd gestart en na twee succesvolle batches, is het distillaat op basis van Duvel nu aan een derde reeks toe.

We zijn altijd wel geïnteresseerd in het verleggen van onze grenzen. Als brouwers zijn we uiteraard gefascineerd door de verschillende brouwtechnieken, maar we wensten dit te combineren met onze interesse in distilleren en rijpen. Zodoende stookten en distilleerden we het basisbrouwsel voor Duvel tot een sterk alcoholische drank. Nadien lieten we dit jaren rijpen op eikenhouten bourbon- en sherryvaten. Dit najaar lanceren we Duvel Distilled dat tien jaar lang heeft gelagerd op deze vaten. Geduld wordt beloond”, vertelt Hedwig Neven, brouwmeester bij Duvel Moortgat.

Bloemige aroma’s met een vanilletoets

Duvel Distilled is een zuivere, transparante drank met strogele en gouden kleurtoetsen met een aroma van vanille, rozijnen en toffee. Het alcoholpercentage bedraagt 40°. Door de spirit te laten rijpen op eikenhouten bourbon- en sherryvaten, krijgt deze sterke drank een subtiele vanilletoets. De afdronk wordt gekenmerkt door een verwarmend mondgevoel.

Duvel Distilled, 10 jaar, is vanaf midden november in beperkte oplage verkrijgbaar bij de gespecialiseerde drankenhandelaar.

Prijs : 49.99 euro - 40 % ALC - 50CL - 10 jaar gerijpt

Duvel Distilled, 10 jaar, is heerlijk in combinatie met gegrilde vis en vlees, sauzen waarin Vin Jaune of Sherry verwerkt is, groenten zoals artisjok en spruiten, fruit zoals mango, perzik en banaan. Zwarte chocolade, crème brulée, tarte tatin. Oude, harde kazen zoals Parmezaan of oude Groendael. Duvel Distilled serveer je het best in een tumblerglas met blokjes ijs of gewoon neat in een klein tulpglaasje.

 
Debby Wilmsen