Autumn Flavours in Lapland

Wie aan Lapland, denkt vaak aan ijskoude wintermaanden en bossen gehuld in een dik pak sneeuw. Toch is dit stuk ongerepte natuur ook in de herfstmaanden een verrassende vakantiebestemming. Geen betere plek dan Zweeds Lapland om dit prachtige seizoen in al zijn glorie te beleven. Vanaf begin september tot mid-oktober verkleuren de toendra en de berkenbossen er goudgeel, is de lucht er loepzuiver en voel je de winter naderen. Overdag staat de natuur als het ware in vuur en vlam door de vele intense kleurschakeringen. Maar de echte magie, die komt er wanneer de avond valt. Dan verschijnt het Noorderlicht! Wist je trouwens dat dit prachtige natuurfenomeen vaak beter waarneembaar is in de herfst dan in de winter? Belgisch Scandinavië specialist NORDIC wil iedereen de kans geven dit prachtige seizoen te beleven en pakt voor dit najaar uit met enkele unieke herfstreizen, inclusief short trips, die je tot ver boven de poolcirkel brengen. Hierbij alvast enkele van de hoogtepunten.

Noorderlicht

Meer nog dan in de winter, wanneer Lapland bedenkt wordt onder een dik sneeuwtapijt, is de herfst het ideale seizoen om het Noorderlicht waar te nemen. Anders dan in de winter, wanneer de reflectie van de sneeuw voor heel wat strooilicht zorgt, zijn de nachten in de herfst pikdonker en vaak heel helder. Dat zijn ideale omstandigheden voor het bewonderen van dit indrukwekkende natuurfenomeen!

Slapen in een UFO of in een glazen suite

Het Zweedse Treehotel moet zowat het opvallendste en meest besproken hotel ter wereld zijn. Het hotel bestaat uit zeven even originele als unieke boomhutten, gebouwd 4 tot 6 meter hoog in de bomen. Van The Mirror Cube, een boomhut die langs de buitenkant volledig met spiegels is bekleed en daardoor helemaal lijkt op te gaan in de omgeving, over The Bird’s Nest, een als vogelnest gecamoufleerde hut, tot The UFO, die…je raadt het al…op een UFO lijkt die tussen de bomen is beland. Logeren in dit hotel is hele belevenis. De boomhutten vallen niet alleen op door hun uniek ontwerp, je geniet er ook van een magistraal uitzicht en je wordt als het ware omarmd door de prachtige herfstkleuren waartussen je je bevindt.

Minder opvallend van design, maar daarom niet minder bijzonder, zijn de Aurore Mountain Lodge en de Pinetree Lodge. Beide lodges liggen temidden van de wouden, ver van alle bewoning. Ze slagen erin je helemaal weg van de wereld te voelen, zonder te moeten inboeten op comfort. Zo heeft de Aurore Mountain Lodge drie Aurora Glass Suites. Bij deze kamers is het slaapgedeelte volledig in glas gemaakt en heb je een adembenemend uitzicht op de omgeving.

Autumn Flavours

Wist je trouwens dat in de herfst de wouden rond de lodges vol zitten met lekkers? Bosbessen, champignons, kruiden,… . Tijdens één van lokale activiteiten ga je op stap met de kok van de Aurora Mountain Lodge. Je gaat zelf op zoek naar ingrediënten in de bossen en de meren. Deze laatste zitten vol vis, en als je wil kan je zelf proberen je hoofdgerecht te vangen. Daarna ga je samen met de chef een heerlijke maaltijd klaarmaken boven een open vuur met de ingrediënten die je zelf bij elkaar hebt gezocht.

Shorttrip naar Lapland? - NORDIC biedt enkele van zijn herfstreizen aan in de vorm van een 5-dagen / 4-nachten beleving met vertrek op vrijdag en retour op dinsdag. Gedurende 5 dagen wordt je ondergedompeld in de unieke sfeer van Zweeds Lapland en worden er tal van activiteiten voor je georganiseerd. Wandelen of fietsen, kanovaren op de glasheldere meren, de jonge husky’s trainen voor de winter of gewoonweg genieten van de sauna en jacuzzi.

Debby Wilmsen