Wie mag in Parijs ons land verdedigen tijdens de ultieme dancebattle?

 
dance-your-style.jpg

Op zondag 29 september trekken zestien van de beste dansers van ons land naar het Urban Center in Antwerpen voor de tweede editie van Red Bull Dance Your Style. Van popping, over vogueing tot krumping, de kandidaten halen hun beste signature moves uit de kast om het publiek te overtuigen. De Luikse Mavinga, die vorig jaar de Belgische finale van Red Bull Dance Your Style won, kreeg meteen een wildcard en is al zeker van haar plek in de wereldfinale op 12 oktober in Parijs. Wie de topdanser wordt die haar mag vergezellen, beslist het aanwezige publiek tijdens de dancebattles in Antwerpen. De dansers komen recht tegenover mekaar te staan tijdens spannende één tegen één battles op muziek die ze nog niet eerder gehoord hebben. De danser met de meeste stemmen van het publiek gaat samen met Mavinga de strijd aan tegen de wereldtop. Let the battle begin!

Zestien getalenteerde dansers, de meest creatieve, uiteenlopende dansstijlen en een energieke vibe zijn de hoofdingrediënten van Red Bull Dance Your Style. Op zondag 29 september halen de zestien overgebleven kandidaten alles uit de kast tijdens de Belgische finale van de dancebattle om het publiek te overtuigen van hun moves. Creativiteit is hierbij een belangrijke must, aangezien de kandidaten één tegen één battlen op muziek die ze nog niet eerder gehoord hebben. Van rock over electro tot klassieke deuntjes, you name it. De inzet: een ticket voor de wereldfinale van Red Bull Dance Your Style op zaterdag 12 oktober in Parijs.

Twee Belgen strijden tegen wereldtop

Vorig jaar tijdens de eerste editie van Red Bull Dance Your Style ging de 25-jarige Mavinga uit Luik met de Belgische beker aan de haal en kreeg daarbij ook meteen een wildcard voor de wereldfinale van Red Bull Dance Your Style 2019 in Frankrijk. Op zondag 29 september weten we wie haar zal vergezellen in Parijs.

De moeilijkheid ligt voornamelijk in het feit dat je het publiek moet laten begrijpen dat de dansers niet zomaar geselecteerd werden om te komen dansen. De moeilijkheidsgraad ligt echt wel hoog omdat het niveau van de dansers heel hoog ligt. Omdat het publiek de jury is, moet je als danser dus niet verlegen zijn en dien je het publiek zo snel mogelijk voor je te winnen”, vertelt Mavinga.

 
Debby Wilmsen