Comedy Nights & Street Art

Part of Antwerp, da’s vijf weken lang tal van evenementen en festiviteiten in en rond de buurt van het Havenhuis, langs het Kattendijkdok tot aan de Londenbrug. Van muziek en kunst over theater en gastronomie, voor jong en oud. Filmliefhebbers kunnen er hun hart ophalen tijdens Ciné Maritime en tijdens Rootszoekers - een boeiende expo in het Red Star Line Museum – ga je op onderzoek naar je eigen stamboom. Tijdens Retro Antwerp neem je een duik in het verleden, VRT-gezicht en hobbyfotograaf Frank Raes stelt voor het eerst zijn foto’s tentoon, Tizarte fleurt met streetart het straatbeeld op, terwijl kinderen zich vergapen tijdens het kindertheaterfestival ‘Bruist’. Voor het eerst worden er ook comedynights georganiseerd tijdens Part of Antwerp. Zes avonden lang kan je op erg unieke locaties in de stad, in het Kerkschip en de Seefbierbrouwerij, genieten van een portie humor. Op het programma staan zowel grote comedytoppers als jong comedy-talent. Op de line-up: Bart Cannaerts, Jeroen Leenders, Soe Nsuki, Lukas Lelie, Jeron Dewulf, Joost Van Hyfte, Amelie Albrecht, Erhan Demirci, Kamal Kharmach, Seppe Toremans, Steven Mahieu en Bas Birker. Meer informatie vind je op www.partofantwerp.be

Antwerpenaren en hun gevoel voor humor: je snapt ‘t of je snapt ‘t niet. Tijdens de Comedy Nights van Part of Antwerp geniet je van een goeie portie humor – die ook niet-Antwerpenaren kunnen smaken. Op twee verschillende iconische locaties op het Antwerpse Eilandje: in Het Kerkschip - een voormalig oorlogsschip dat werd omgevormd tot ontmoetingsplaats voor (ex-)schippers – en het ‘Brouwerij Kaffee’ van Seefbier, hoor je van 31 augustus tot 12 september heel wat lachsalvo’s weerklinken. Wie wil kan vooraf genieten van het Comedy Menu voor 20 euro per persoon. Het volledige menu vind je op de website en ook reserveren kan online: https://www.partofantwerp.be/ontdek-de-line-up-van-de-comedy-nights/

Tizarte Street Art Parcours

Net als de voorbije twee edities zakken deze keer opnieuw nationale en internationale straatkunstenaars af naar Antwerpen om het eilandje – letterlijk – in de verf te zetten tijdens het Tizarte Street Art Parcours. De verschillende optische illusies en kunstwerken zijn te bewonderen verspreid over een parcours doorheen de stad. En dat niet alleen: deze keer staat duurzaamheid centraal. Antwerpse jongeren kunnen via workshops rond ecologie meedenken. Van 31/08/2019 tot en met 15/09/2019

Tijdens Ciné Maritime worden er enkele avonden lang films vertoond met ‘water’ als de rode draad. Locatie: de imposante Marc Van Peel Event Hall in het Havenhuis. Niet alleen dat, er is ook één matineevoorstelling mét ontbijt en een middagvoorstelling, waarbij op zoek gaat naar Nemo. 27/08, 28/08, 31/08, 01/09.

Tijdens de expo Rootszoekers, op 8 september in het Red Star Line Museum, volg je het spoor van enkele rootszoekers én kan je deelnemen aan een gratis workshop over roots en stambomen. 13/09/2019

Wist je dat sportjournalist Frank Raes ook fotograaf is? Hij stelt zijn werken voor de eerste keer voor aan het grote publiek tijdens Art of Antwerp. Samen met curator Matthieu Bout (ook bekend als Den Antwerpenaar) en enkele andere stadsfotografen laat hij zijn blik op de koekenstad zien. 12/09 – 15/09

Op vrijdagavond in het slotweekend van Part of Antwerp kan je getuige zijn van vette Slam Poetry, dichtkunst in combinatie met performance. Geïnspireerd door elementen uit de rap scene zorgen slam poets voor een leuke mix tussen het geschreven en gesproken woord. De toegang is gratis!

Tijdens BRUIST Kindertheaterfestival op 15 september worden kinderen getrakteerd op sappige verhalen, spannend spelplezier, stomend straattheater, spetterende workshops en spitante voorstellingen. De inkom is gratis, voorstelling kan je ter plekke betalen met jetons.

Debby Wilmsen