‘We Got That Cool’ van dj Yves V scheert internationaal hoge toppen

Of de Belgische dj Yves V z’n ‘cool’ kon bewaren toen hij hoorde dat zijn nummer ‘Tune Of The Week’ is op de Britse nationale radio BBC1 valt te betwijfelen, want het gebeurt niet zo ontzettend vaak dat een Belgische artiest doorbreekt in de UK én daar gedraaid wordt op de radio. Met z’n nieuwe nummer ‘We Got That Cool’ scheert hij niet enkel hoge toppen in het Verenigd Koninkrijk – daar staat de hit trouwens ook op nummer 24 in de lijst met meest geshazamde nummers van de week-, ook de rest van de wereld lijkt overstag te gaan.

Yves V werkte voor zijn nieuwste nummer ‘We Got That Cool’ samen met de Nederlandse dj Afrojack en het bekende Zweedse duo Icona Pop. Het resultaat is een uplifting, feel-goodpopnummer dat zorgt voor instant zomerse vibes. Het nummer is deze week ‘Tune Of The Week’ in de bekende Scott Mills’ radioshow op BBC Radio 1, het eerste station van de Britse openbare omroep. Een unicum, want zoiets overkomt een Belgische artiest maar heel erg zelden. Niet alleen dat, ook Capital en KISS FM, naast BBC1 de twee grootste radiostations in de UK, draaien het nummer in hoge rotatie. Op Spotify heeft het nummer meer dan 5.875.975 streams. De videoclip op YouTube telt al zo’n 500.000 views.

Yves V: “De max hé, dat ‘We Got That Cool’ het zo goed doet. De UK is echt een heel erg belangrijke markt qua muziek - alle ogen van de grote muziekkenners zijn gericht op de hitlijsten in het Verenigd Koninkrijk. Als je het daar goed doet, volgt in principe de rest van de wereld. Bangelijk!

Tomorrowland kreeg de primeur. Daar lieten de twee dj’s het nummer – dat trouwens een mix is van het tijdloze nummer ‘Gipsy Woman’ van Crystal Waters uit 1991 is - voor het eerst horen aan duizenden festivalgangers. Zaterdag staat Yves V samen met Afrojack achter de decks op het festival Creamfields, het grootste dance muziekfestival van de UK. Nadien trekt Yves V naar Mexico én naar Ibiza – om daar samen met Dimitri Vegas & Like Mike de closing van hun clubbing seizoen te vieren.

Debby Wilmsen