Gran Barón Cava, je perfecte gezelschap op de festivalweide of het strand

Gran Barón Festival Edition - 8.5 Joven

Geen zomer in België zonder festivals en feesten. Gran Barón stak zijn 8.5 Joven voor de gelegenheid in een extra stoer zwart kleedje.

Deze variant van Gran Barón is met zijn alcoholpercentage van 8,5% licht, fruitig en jong van karakter. Net als de cava’s wordt deze op traditionele wijze gemaakt van de druivensoorten Xarel-lo, Macabeo en Parellada en met een tweede gisting op fles. Tijdens dat natuurlijke proces, dat in dit geval 3 maanden duurt, worden jonge en levendige bubbels gevormd met als resultaat frisse, sprankelende en fruitige aroma’s én een lager alcoholgehalte van 8,5% vol.

Gran Barón Mediterranean Edition - Brut Rosé

Deze limited edition is al jaren een groot succes en brengt de Mediterrane zon naar je thuis. Niet alleen in je glas, maar ook door de strakke witte fles. Deze elegant roze cava met fijne bubbels en een subtiele smaak van rood fruit is gemaakt van 100 % Trepat druiven en de ‘methode traditionnelle’. Hierbij rust de cava maar liefst 12 maanden op fles, voor het verkrijgen van de fijnste parel en smaak.

Populairste cava in België

Wist je dat Gran Barón de populairste en meest gedronken cava in België is? Niet zo vreemd als je weet met welk vakmanschap, passie en respect voor tradities hij gemaakt is. Het wijnhuis ligt in het hart van de Spaanse Penedès, en haalt zijn wijn nodig voor het maken van de cava’s, enkel uit wijngaarden in de omgeving van de Bodega.

Gran Baron Festival Edition – 8.5 Joven - € 4,39 per fles, exclusief bij Colruyt.

Gran Barón Mediterranean Edition Brut Rosé - € 6,79 per fles, exclusief bij Colruyt.

Debby Wilmsen