Wie wordt de beste danser van België

Hiphop, popping, locking, krump… Op zondag 29 september 2019 nemen tijdens Red Bull Dance Your Style 16 van de beste dansers van ons land het tegen elkaar op in Urban Center in Antwerpen. Eén tegen één, op muziek die alle regels breekt. Van jazz en rock tot rap en electro, in de vorm van moderne hits en vergeten parels. Popping en locking op Diana Ross bijvoorbeeld. Ain’t No Mountain High Enough! De twist? Geen jury, want het publiek beslist wie wint. Dat was vorig jaar de Luikse Mavinga, die daarom al zeker is van een plek in de wereldfinale van Red Bull Dance Your Style in Parijs op 12 oktober 2019. Waar en hoe ze leerde dansen? Waarom ze verliefd werd op house dancing? Wat ze nog allemaal wil bereiken? Dat vertelt ze in Why We Move - The Story Of Mavinga, een korte docu over het Luikse danstalent.

Video: https://www.redbull.com/be-nl/videos/why-we-move-mavinga

Mavinga: "Toen ik 12 was, trainde ik met vrienden in jeugdhuizen. We probeerden onszelf te pushen en eigen choreografieën te bedenken. We hadden nooit echt les gevolgd, maar bootsten na wat we op tv en in dansfilms zagen. Ik beschouwde mezelf als professionele danseres vanaf het moment dat de dansers naar wie ik opkeek me erkenden. Op Red Bull Dance Your Style kon en mocht ik op bekende hits dansen, iets wat ik graag doe en wat verschilt met de muziek die normaal gezien in underground battles wordt gedraaid. Iedereen kent de nummers, en dat maakt meteen ook dat je tijdens de battle een goeie connectie met je tegenstander én met het publiek kan opbouwen.”

Red Bull Dance Your Style?

Tijdens Red Bull Dance Your Style nemen zestien van de beste Belgische dansers het tegen elkaar op tijdens een dance battle. Eén tegen één, maar elk in hun eigen stijl. Op muziek die ze pas op het moment zelf te horen krijgen, van Cardi B tot de Bee Gees. Om te winnen moeten de dansers hun unieke stijl, bakken creativiteit en vooral persoonlijkheid naar voor schuiven om het publiek aan hun kant te krijgen. Vorig jaar kwam de Luikse Mavinga als winnares van de eerste editie uit de bus. Ze hoeft zich dit jaar niet meer te plaatsen en mag op 12 oktober rechtstreeks naar de wereldfinale in Parijs. Daar zal ze het - samen met de Belgische winnaar dit jaar - tegen de beste dansers ter wereld mogen opnemen.

Praktisch

Save the date: zondag 29 september, Urban Center, Antwerpen

Alle info: https://www.redbull.com/be-nl/events/dance-your-style-event

Debby Wilmsen