De leukste zomerse hotspots

10 jaar BOCADERO: hippe pokébowls eten, salsadansen en dineren in de lucht

Wat ooit begon als een kleine beachbar aan de oever van de Schelde, is tien jaar later uitgegroeid tot dé bekendste en grootste zomerbar van Antwerpen en vér daarbuiten. In het hart van de hippe buurt ’t Eilandje en op wandelafstand van het oude Antwerpse stadscentrum vind je Bocadero. De mogelijkheden zijn er ein-de-loos: loungen met een cocktail in de hand, aperitieven bij de drie foodtake-outs, lunchen met collega’s (er zijn vegan frituursnacks!) of uitgebreid dineren in de vier pop-uprestaurants, culinair genieten tijdens een ‘dinner in the sky’, de heupen losmaken tijdens het salsadansen of de zon groeten tijdens een yoga-sessie. Voor de tiende verjaardag staan er heel wat leuke evenementen op de agenda. Bocadero is een hele zomer lang, tot en met 1 september open, en de toegang is gratis. YAY!

Van 10 mei t.e.m. 1 september

www.bocadero.be

Waagnatie Expo & Events, Rijnkaai 150

The roof is on fire

Chillen op de rooftopbar van Black Smoke

Ontsnappen aan de drukte van de stad doe je hoog boven de grond: op het dak van BBQ-restaurant Black Smoke op de site van Stadsbrouwerij De Koninck. Van zodra weervrouw Jill Peeters droog weer aankondigt, ben je meer dan welkom bij op de rooftopbar voor een ontspannen lunch, heerlijke drankjes of sharing platters. Nieuw op het menu: de hummus selectie - de smoked sweet potato hummus willen we zéker uittesten -, Mexicaanse Flautus met gerookte chorizo en Smoked BBQ Lamb Ribs ‘Char Sui’. Ook to die for: de Espresso Magnum. Een ijslolly gevuld met ‘Jitsk’-made coffee ice cream, omhuld in witte chocolade en gerookte amandelcrunch.

Op bepaalde zondagen van de (zomer)maand is er een ‘Sundown Rooftop Session’. Dj’s zorgen er dan voor lazy tunes terwijl jij geniet van heerlijke drankjes en sharing platters.

Black Smoke

Boomgaardstraat 1, 2018 Antwerpen (en in juni opent Black Smoke Rotterdam!)

blacksmoke.be

Élke vrijdag kuieren op Dokmarkt

Afterworken doe je vanaf nu op Dokmarkt. Een vrijdagse versmarkt en dé nieuwste hotspot op het Antwerpse Eilandje. Niet alleen een plek om het weekend in te zetten met bubbels, hapjes en uitzicht op het MAS, maar ook ineens het moment om je weekendinkopen te doen. Van bloemen over kaas, vis en honing.

Dokmarkt

Élke vrijdag van 15u tot 20u

Napoleonkaai, Eilandje, Antwerpen

www.dokmarkt.be

IPANEMA

Zuid-Amerikaanse tropical vibes in hartje Limburg

Get your vacation mood on! Ook dit jaar bouwde club Versuz z’n achtertuin om tot heuse pop-up zomerbar. Neem een duik in het verwarmde buitenzwembad, proef één van de verfrissende slushee’s (bevroren cocktails) of geniet van een heerlijke pizza of pasta ‘à la Italiana’ van restaurant Giuliano. Met de beste zomerse beats op de achtergrond, is het bovendien extra genieten bij de vele cosy zithoeken, het loungeterras of aan de beachbar. Voor het zesde jaar op rij bezorgt IPANEMA je het ultieme vakantiegevoel in eigen land! Nog niet uit gedanst wanneer de avond valt? Op donderdag en zaterdag kan je het feest verder zetten op de dansvloer van club Versuz zelf.

Elke donderdag – vrijdag en zaterdag vanaf 14 uur

Bij mooi weer ook op woensdag en zondag

Trichterheideweg, 3500 Hasselt

Gratis inkom en parking

ipanema-hasselt.be

Debby Wilmsen