Deze twee Belgische studenten trekken naar de wereldfinale van Red Bull Paper Wings in Oostenrijk

Dries Feremans uit Wilsele breekt Belgisch record met 37,8 meter

Afgelopen weken vouwden honderden studenten hun papieren vliegtuigje tijdens de Qualifiers. De qualifiers voor Red Bull Paper Wings zitten erop! Vanmiddag streden de Brusselse studenten bij het gloednieuwe SEE YOU in Brussel om de laatste plekjes in de finale, die later vandaag op dezelfde locatie plaatsvond. Na deze laatste qualifier voor de Brusselse studenten, trokken de winnaars uit Louvain-La-Neuve, Gent, Leuven en Bergen ook naar SEE YOU om de strijd aan te gaan om ons land te mogen vertegenwoordigen op de grote wereldfinale in Oostenrijk. Voor de categorie langste afstand vertegenwoordigt Dries Feremans (23) ons land, terwijl Nick Bresseleers (22) zijn kans waagt in de categorie Langste vliegtijd.

"Het concept was fantastisch. Ik heb hier echt geknald! Naar de wereldfinale ga ik echt volop blijven oefenen maar aan mijn vliegtuig zelf ga ik niks meer veranderen. Mijn skills als speerwerper hebben zeker zijn vruchten afgeworpen en ik kijk nu volop uit naar de wereldfinale in Oostenrijk binnen twee weken. Maar vanavond ga ik heel goed slapen!" - lacht Dries Feremans.

"Ik had niet verwacht dat ik vandaag ging winnen. Het was niet gemakkelijk en het niveau lag hoog. Voor de wereldfinale ga ik heel erg veel naar de fitness gaan! (lacht). Nee hoor ik ga wel wat tweaken en vooral veel oefenen." zegt Nick Bresseleers.

Wereldfinale in Salzburg

Van 16 tot 18 mei trekken Nick Bresseleers en Dries Feremans naar de grote wereldfinale van Red Bull Paper Wings bij Hangar-7 in Salzburg, Oostenrijk. Ze zullen het hier opnemen tegen studenten uit meer dan 80 andere landen. Het huidige wereldrecord staat op naam van Takuo Toda (Japan, 2009) met 27.9 seconden vliegtijd en Joe Ayoob (USA, 2012) met 64,14 meter voor de langste afstand. Wie weet lukt het de Belgische studenten wel deze records te verbeteren? Fingers crossed!

Debby Wilmsen