Met je neus in de boeken in clubs

Uitgekeken op de vier muren van je slaapkamer, geen lege stoel meer te vinden in de overvolle stadsbibliotheek of geen zin in eenzame opsluiting op je kot? De laatste jaren zetten steeds meer unieke locaties de deuren open voor blokkende studenten. Van kerken en kloosters over brouwerijen, musea en zelfs brandweerkazernes. Maar wat dacht je van een nachtclub? In mei en juni worden club Ampère (Antwerpen), Vooruit in Gent en de Leuvense Barvista omgetoverd tot ‘Red Bull Study Club’: hippe studeerlocaties waar je de hele dag én nacht doorlopend kan studeren. In Brussel wordt de aftrap gegeven en kan je terecht in voormalige school en inmiddels populaire nachtclub Jeux D’Hiver.

Van nachtclub tot ideale studeerlocatie. It’s a small (dance)move! In tegenstelling tot wat je zou verwachten, schallen er voor één keer eens geen luide beats door de muziekboxen in de vier nachtclubs. In het midden van de dansvloer geen uitbundige dansers, wél ijverige studenten met hun neus in de cursussen. En dat in alle nodige comfort: er is gratis water, thee en ijskoude Red Bull, elektriciteit en wifi, healthy powerfood, leuke goodies en vooral veel stilte. Tijdens de vorige examenperiode in januari trokken maar liefst 1.500 ijverige studenten met hun boeken en laptop naar de Red Bull Study Club.

De aftrap van Red Bull Study Club wordt gegeven in Brussel bij Jeux D’Hiver (van 27 tot en met 29 mei) daarna kunnen studenten terecht bij Ampère in Antwerpen (van 4 tot en met 6 juni 2019), Vooruit in Gent (van 12 tot en met 14 juni 2019) en er wordt afgesloten mét een officiële Red Bull Study Club party bij Barvista in Leuven (van 17 tot en 19 juni 2019).

redbull.be/studyclub

Debby Wilmsen