Geen hoogvlieger voor Belgische deelnemers

Wereldwijd probeerden meer dan 52.000 deelnemers zich te kwalificeren voor de finale van de 5e Red Bull Paper Wings. Die wereldfinale vond gisteren (18 mei) plaats op een unieke locatie: het futuristische Hangar 7, naast de landingsbaan in het Oostenrijkse Salzburg. De hangar is een toeristische hotspot en architecturaal (glazen) pareltje en staat vol met historische vliegtuigen, helikopters en Formule 1 race bolides.

Dries Feremans (23, Wilsele), Nick Bresseleers (22, Buggenhout) en Tibo Wiels (21, Gent) vertegenwoordigden ons land lieten hun papieren vliegtuigje door het luchtruim klieven. Daarvoor kregen ze elk twee pogingen, maar de finale haalden ze jammer genoeg niet. Dries Feremans werd twee keer gediskwalificeerd maar wist zijn vliegtuig toch 35 meter ver te gooien. Tibo Wiels scoorde 17 punten in de Aerobatics wedstrijd en Nick Bresseleers hield zijn vliegtuig 3.76 seconden in de lucht.

Uit 58 deelnemende landen, ging de trofee voor de allereerste keer naar een vrouw met haar overwinning in de Aerobatics categorie. Kateryna Ahafona van Oekraïne scoorde 27 punten. Cameron Clark uit Australië liet zijn vliegtuig het langste vliegen met 13.33 seconden. De winnaar van de langste afstand is Jake Hardy uit de VS met 56.61 meter.

Alle informatie over Red Bull Paper Wings kan je terug vinden op redbullpaperwings.com

Debby Wilmsen