500 brommers veroveren Vlaamse Ardennen

Met een 500-tal waren ze, de dappere deelnemers van Red Bull All The Way. Op hun brommers van 50CC - en daar zaten echt pareltjes tussen - zoefden ze als volleerde flandriens over een uitdagend parcours van maar liefst 142 kilometer. Met start en finish in Oudenaarde, de toegangspoort naar de wondermooie Vlaamse Ardennen en Pays des Collines in Henegouwen. De karavaan trotseerde de meest verraderlijke kasseistroken, verkende de mooiste wegeltjes en beklom enkele legendarische hellingen. Met een fikse uitdaging op de Muur van Geraardsbergen, Mont Saint Laurent, La Houppe, de Koppenberg, de Paterberg en de Oude Kwaremont. Want om te winnen moest je niet snel zijn, maar wel punten verdienen. Een hele dag focussen dus, maar vooral dikke fun. Voor ze aan de challenges begonnen, verzamelden de zeldzame oldtimers, vergeten classics en coole retromodellen - en hun baasjes natuurlijk - op de Markt in Oudenaarde. Een ongelooflijk zicht natuurlijk, en een waar walhalla voor liefhebbers van over heel België én uit onze buurlanden.

Debby Wilmsen