Hippe pokébowls eten, salsadansen en dineren in de lucht

Wat ooit begon als een kleine beachbar aan de oever van de Schelde, is tien jaar later uitgegroeid tot dé bekendste en grootste zomerbar van Antwerpen en vér daarbuiten. In het hart van de hippe buurt ’t Eilandje en op wandelafstand van het oude Antwerpse stadscentrum vind je Bocadero. De mogelijkheden zijn er ein-de-loos: loungen met een cocktail in de hand, aperitieven bij de drie foodtake-outs, lunchen met collega’s of uitgebreid dineren in de vier pop-uprestaurants, culinair genieten tijdens een ‘dinner in the sky’, de heupen losmaken tijdens het salsadansen of de zon groeten tijdens een yoga-sessie. Voor de tiende verjaardag staan er heel wat leuke evenementen op de agenda. Bocadero is een hele zomer lang, tot en met 1 september open, en de toegang is gratis. YAY!

Dit weekend opent Bocadero opnieuw de deuren. En ook al zitten de temperaturen voor de komende dagen niet echt mee – gelukkig schijnt de zon altijd op Bocadero. Na tien jaar is Bocadero meer dan ooit een begrip in Antwerpen en dé zomerhotspot voor jong en oud. Wie op de promenade langs de Schelde flaneert, ontdekt niet enkel het grote stadsstrand met beachbar, lounge en aperitiefbar en drie take-outs, maar óók vier overheerlijke pop-uprestaurants.

Nick Veldeman van Waagnatie: “Het is dit jaar het tiende jaar dat de zomerbar bestaat onder de naam ‘Bocadero’. Een feesteditie dus! Voor de tiende verjaardag geven we ook heel wat prijzen weg, zoals onder andere een Honda Monkey, een elektrische fiets, VIP-tickets voor F1, een citytrip, ballonvaarten, en nog honderden andere prijzen. Elke keer wanneer je iets bestelt aan de bar, maak je kans.”

Dinner in the sky

Op het grootste strand van Antwerpen kan je niet enkel met je tenen in het zand wriemelen, maar ook met je benen in de lucht bengelen. Van 3 juni tot 9 juni is er Dinner in the sky. Vijftig meter hoog in de lucht geniet je van een heerlijk diner en een spectaculair uitzicht op de stad én de Schelde. Verschillende bekende chefs doen er aan foodpairing.

Vegan frituursnacks

Je honger stillen kan met fingerfood, pizza of warme en koude tapas uit één van de take-outrestaurants. Zo is er de Frieterij met heerlijke handgesneden frietjes, artisanale (en veggie of vegan) kroketten, huisgemaakt stoofvlees en ambachtelijke snacks met biologische ingrediënten.

La Cantina Food Bar – al zes jaar een vaste waarde op Bocadero – serveert versbereide pizza’s, wraps en tapas. In de Lunch Bar kan je terecht voor een snelle en huisgemaakte lunch; heerlijke salades, wraps, broodjes en fruit die je ook op voorhand kan bestellen en afhalen via catering@3hoek.be.

Hawaï

Op Bocadero openen ook vier strandpaviljoenen met wereldse invloeden de deuren. In de pop-upversies van de restaurants kan je terecht voor een heerlijke lunch of een uitgebreid diner. Fans van de Italiaanse keuken (en mosselen) kunnen terecht in de Gusto pop-up. Sharing is caring bij restaurant Doma en latino-lovers reserveren best een tafeltje bij MXO, voor grill -en seafood met een Mexicaanse twist. Net als vorig jaar brengt Aloha Hawaiaanse vibes naar Bocadero. Gezonde en kleurrijke pokébowls voor vegan, veggie, fish én meatlovers. Het restaurant werd dubbel zo groot én kreeg ook een tikibar.

Van 10 mei t.e.m. 1 september , alle informatie op bocadero.be. Waagnatie Expo & Events, Rijnkaai 150

Debby Wilmsen