Dubbel goud en zilver voor Filliers

Op 22, 23 en 24 maart vond in San Francisco de 19e editie plaats van de San Francisco World Spirits Competition (SFWPC). Deze wedstrijd is niet alleen de grootste in zijn soort, het wordt ook als één van de belangrijkste aanzien in de wereld van ‘spirits’ en ‘premium alcohols’. De wedstrijd wist zijn reputatie op te bouwen door de samenstelling van de jury en hun bijzondere manier van jureren. De jury bestaat uit 45 mannen en vrouwen die allen beschikken over tonnen in ervaring in de wereld van premium dranken. Sommige als journalist, anderen als mixologists en barman. Zij bogen zich dit jaar over tal van inzendingen, verdeeld over 48 categorieën. Hierbij proeven zij alles ‘blind’, waarbij zij de deelnemende dranken puur proeven en in een neutraal glas. Ze krijgen geen enkele informatie over het merk en/of de producent. Daarenboven worden de deelnemende spirits niet met elkaar vergeleken. Elkeen krijgt een eigen score. Het is diegene die het hoogst scoort die met de prijzen naar huis gaat. Voor Filliers Distillery maakten de Filliers Barrel Aged Genevers en Filliers Dry Gin’s 28 deel uit van de tastings in de categorieën ‘Genever’, ‘Gin’ en ‘Flavoured Gin’. De inzendingen van de Belgische stokerij vielen daarbij erg in de smaak van de jury!

Zowel Filliers 8yo Barrel Aged Genever als Filliers 17yo Barrel Aged Genever behaalden ‘Double Gold’. Dit is de hoogst mogelijke score en krijg je enkel als alle juryleden onafhankelijk van elkaar een Gold Medal rating geven.

Ook de andere inzendingen sleepten een verdienstelijke zilveren medaille in de wacht. Zowel de andere referenties uit assortiment aan Filliers Barrel Aged Graangenevers; Filliers 0yo Genever, Filliers 12yo Barrel Aged Genever, Filliers 21yo Barrel Aged Genever als de twee belangrijkste referenties uit het Gin-assortiment; Filliers Classic Dry Gin 28 en Filliers Pink Dry Gin 28, wisten hun deelname te verzilveren.

Debby Wilmsen