Sam's snuffelnieuws : "A healthy pet is a happy pet"

Het is bijna Pasen en dat ruik ik. Jaja, mijn snuffelneus doet overuren maar ik mag er niet van eten. Volgens mijn baasjes is chocolade niet goed voor mij en ook Lisa , Jana en de stagiair Simon hebben orders gekregen “geen chocola en snoep voor Sam”. Echt, een hondenleven… Maaaaaar, gelukkig reden mijn baasjes vorige week naar West-Vlaanderen, naar het leuke bedrijf Edgard & Cooper en niet alleen brachten ze een kleurrijk zakje vol lekkernijen mee, maar ze gaven ook vijf gouden tips zodat ik al kwispelend & gezond door het leven kan gaan. Ik som ze even op voor jullie, want ik ben best in topvorm maar misschien zijn dit wel interessante weetjes voor de nieuwe baas van Samson? #adoptdontshop

ACTIE

Wist je dat stretchen en bewegen top is voor jou maar ook voor je hond? Stretchen rekt de spiervezels op zodat ze klaar zijn voor actie. Het verlicht de spanning in de rugspieren en schouderbladen, en maakt endorfines aan in de hersenen. Een kleine stretchoefening of wandeling kan dus zowel fysiek als mentaal wonderen doen of je gaat naar de gym https://www.youtube.com/watch?v=CaRDw6DegLY

LEKKER EN GOED ETEN

Je beste vriend verdient het beste. Bij Edgard & Cooper gebruiken ze héél véél vers vlees, niks dat bewerkt of gedroogd is dus. En al zeker geen vleesmeel of botten. 't Is gezond & bovendien mega lekker! Ik verkies de brokjes met zalm. Voel ik me als een vis in het water. Jammie.

WATER

Lekker chillen en netflixen of toch maar mee naar het park of het bos? Voorzie altijd voldoende water. Een goede richtlijn is 50 ml per kilogram lichaamsgewicht. Een hond van 20 kg (ja, hallo, mijn eigen gewicht ga ik hier niet prijs geven hoor, Bobientje leest misschien mee…) bijvoorbeeld heeft dus 1 liter water nodig per dag. Schol!

SPELEN

Bewegen is top, maar het ontwikkelen van je hond z'n geestelijke vermogen is minstens even belangrijk. Wat dacht je van een spelletje verstoppertje? Verberg zijn bal, jerky of snoepjes (kwijl!) in de tuin en test zijn speurders skills. Het is niet alleen leuk, maar 't is goed tegen veroudering en het verhoogt z'n intelligentie.

ALL YOU NEED IS LOVE

Furry fact: dat je hond écht van je houdt is wetenschappelijk bewezen. De hoeveelheid oxytocine - het liefdeshormoon - verdubbelt wanneer je veel tijd samen doorbrengt. Kriebel achter de oren, of beetje strelen op mijn buik, of geef een traktatie nu en dan. 't Is een geweldige manier om je hond te laten zien dat je van hem houdt.

ZOMERTIP

Heb je zoals ik, een dunne vacht en een gevoelige huid? Een laagje zonnecrème kan wonderen doen of gewoon wat liggen in de schaduw of in het frisse gras - het liefst van al lig ik in het frisse gras van Woonzorgcentrum Ruytenburg in Berchem want daar krijg ik soms nog een extra snoepje van de bewoners of de verzorgers - WIN WIN ;-).

Debby Wilmsen