Ponant vaart een koers van vooruitgang

PONANT heeft met succes en perfect op schema Le Bougainville in zijn vloot verwelkomd. Het schip is het derde exemplaar uit de uitzonderlijke reeks PONANT EXPLORERS. Het schip verliet gisterenochtend Søvik in Noorwegen en is momenteel op weg naar Spanje waar het op 15 april vanuit Malaga voor zijn eerste cruise zal vertrekken. De officiële inhuldiging volgt op 4 juni. PONANT is ontzettend tevreden over de samenwerking met VARD, het Noorse filiaal van de Italiaanse scheepsbouwer FINCANTIERI.

Een droom, overtuigingen, energie en durf hebben geleid tot het ontstaan van de rederij PONANT. Het is op die traditie en expertise dat PONANT vandaag verder bouwt om de uitdagingen van morgen aan te pakken en zijn passagiers te verbazen en verwonderen. De schepen uit de reeks PONANT EXPLORERS moeten voor mij de allerbeste expeditieschepen ter wereld worden. Le Bougainville is hier het bewijs van.”, verklaart Jean Emmanuel Sauvée, Voorzitter en mede-oprichter van PONANT.

Het kleine formaat met slechts 92 hutten en suites, allemaal met privébalkon of -terras, een strak en uitgesproken ontwerp, een verfijnd design, de allernieuwste technologie, respect voor het milieu en grote vernieuwingen maken van Le Bougainville een echt symbool voor de nieuwe generatie schepen onder Franse vlag. Zoals alle schepen uit de PONANT EXPLORERS-reeks is Le Bougainville uitgerust met een wereldpremière: de 'Blue Eye'. Deze multisensoriële onderwaterlounge geeft de passagiers de mogelijkheid om de onderwaterwereld te ontdekken, te zien, te horen en te voelen via twee ramen in de vorm van een walvisoog, met fabelachtig uitzicht op de zeebodem.

Debby Wilmsen