FACTS ontvangt 33.749 bezoekers

Het sci-fi-, fantasy- en gaming-festival FACTS sluit de deuren na een recordeditie in Flanders Expo. Op 6 en 7 april entertainde het evenement maar liefst 33.749 fans met alles rond films, series, games, anime en een heleboel authentieke decors en gespecialiseerde verkoopstanden. Daarmee is het meteen de beste Spring Edition in de geschiedenis van het evenement.

Wat de Ronde van Vlaanderen is voor Vlaamse wielerfanaten, is de Gentse Comic Con FACTS voor de fans van films, series, videogames en andere popcultuurfenomenen. Flanders Expo kreeg onder meer bezoek van wereldberoemde acteurs, gaande van levende 80’s-legende Dolph Lundgren en James Bond-ster Mads Mikkelsen tot acteurs van de Netflix-generatie, zoals Stranger Things-ster Gaten Matarazzo. Zij waren een heel weekend beschikbaar voor fotoshoots, handtekeningen en vraag-en-antwoordshows.

Ook op het programma: gerenommeerde strip-artiesten die unieke tekeningen kwamen maken, 268 gespecialiseerde exposanten die prachtige spullen verkopen of tentoonstellen, bordspellen spelen, videogames testen, genieten van een superheldenacademie vol opblaasbare sportieve uitdagingen, foto’s nemen in authentieke filmauto’s en -decors en nog veel meer. Ook de allerkleinsten kregen een weekend om nooit te vergeten: in bed kruipen met Ketnet-held Olly Wannabe, je eigen toverstokken maken én LEGO-bouwsels bewonderen, dat kan je natuurlijk alleen maar op FACTS.

Dit stukje nostalgische hemel wordt achter de schermen geruggensteund door het overkoepelende Heroes-netwerk, een internationale samenwerking tussen 11 evenementen in 4 landen. Onder diezelfde koepel vind je ook het meer Aziatisch getinte festival Made in Asia, dat zich in Brussel en Namen toelegt op Japanse strips, videogames en Aziatische bezienswaardigheden.

FACTS zal het op 19 en 20 oktober nóg beter doen, met de traditionele najaarseditie. Maar de toon is met deze fantastische line-up en activiteitenlijst alvast gezet.

Debby Wilmsen