Last-minute naar FACTS en geen cosplay-outfit

Op zaterdag 6 & zondag 7 april is het weer zover. Flanders Expo in Gent wordt dan omgetoverd tot een fenomenale fantasiewereld. Alles dat ook maar iéts te maken heeft met fantasy, animatie, strips, films, series, sciencefiction en videospelletjes komt er tot leven. Duizenden FACTS-bezoekers halen letterlijk alles uit de kast om in de mooiste cosplay-outfit te verschijnen in Flanders Expo. Schrik dus niet als je volgende week levensechte versies van Catwoman, Harley Quinn of Poison Ivy tegen het lijf loopt. Last-minute naar FACTS en geen outfit in de kast hangen? Ga dan voor opvallende nailart! Creatieve duizendpoot Elfi De Bruyn – die je kent van onder andere Instagram, haar blog Glam at Heart en de boeken ‘Glam Nails’ en ‘DIY Magic’, geeft je alvast wat inspiratie. Want op FACTS, mag het uiteraard ietsjé meer zijn!

Nationale en internationale cosplayers werken maandenlang om hun creatie te tonen tijdens de parades en in de wandelgangen op FACTS. Maar liefst één op 3 bezoekers komt in cosplay, een vorm van performance art waarbij de deelnemers gebruikmaken van kostuums en accessoires om een bepaald personage of idee te imiteren. Voor wie geen tijd of inspiratie heeft: speciaal voor FACTS creëerde Elfi – die je online kent als ‘Glam Elfi’ - twee leuke nail art tutorials.

Je hoeft écht geen tekentalent te zijn voor Fantasy nail-art: je maakt het zelf zo moeilijk of makkelijk als je wil. Zoek naar details van je favoriete figuren of acteurs en vertaal dat naar je nagels: met behulp van een dotting tool, stickers of studs kom je al héél ver. Denk bijvoorbeeld aan de serie Stranger Things en ga voor blauw-roze ombretechniek waarbij je een sponsje gebruikt om een bliksemeffect te creëren. Of ga voor de infinity stones van Thanos’ handschoen in The Avengers en kies voor goudkleurige nagels met studs in verschillende kleuren. De opties zijn eindeloos! Creëer vooral iets dat haalbaar is en have fun.

Debby Wilmsen