Rampage : 10 jaar dubstep en drum & bass

Rampage blaast dit weekend tien kaarsjes uit! Wat begon als een kleinschalig feestje met 1.000 bezoekers in de Antwerpse concertzaal Trix, groeide uit tot een dubstep en drum & bass event met twee uitverkochte Sportpaleizen én de aankondiging van een allereerste outdoor editie : Rampage Open Air.

Tien jaar geleden vonden een kleine 1.000 bezoekers hun weg naar concertzaal Trix in Antwerpen voor de eerste editie van Rampage. Een kleinschalig feestje voor de doorwinterde fans van dubstep en drum & bass. Organisator Hans Machiels, beter bekend als dj Murdock, wist door de jaren heen zijn liefde voor de kleine subcultuur te delen met het grote publiek. Dubstep en drum & bass kende dankzij Rampage een heuse revival en ook nu zijn de twee subgenres van elektronische muziek populairder dan ooit. Met meer dan 50 verschillende nationaliteiten, heeft Rampage fans verspreid over de hele wereld, van Frankrijk over America tot Puerto Rico.

We hebben bij Rampage inmiddels een mooie fanbase opgebouwd, met bezoekers vanuit de verste uithoeken van de wereld. Om al deze feestvierders te ontvangen, hebben we een goede thuisbasis nodig. Antwerpen is voor ons nog altijd de ideale plaats om alle bezoekers te ontvangen, omdat het een centrale plaats is voor mensen vanuit heel Europa en daarbuiten om naartoe te reizen.” aldus Hans.

Debby Wilmsen