Wedstrijd papieren vliegtuigjes gooien is terug!

Vergeet pilotenbrevetten, straalmotoren en de zoete geur van kerosine. Het enige wat je nodig hebt om door het luchtruim te klieven, is een blad papier. Wel slim vouwen natuurlijk, om zo ver, lang of acrobatisch mogelijk te gooien! Niet makkelijk, want er komt heel wat creativiteit, verbeelding en natuurkunde bij kijken. Studenten vanaf 18 jaar kunnen zich vanaf nu inschrijven voor het wereldkampioenschap Red Bull Paper Wings voor één van de vijf ‘Qualiflyers’.

De 5 ‘Qualiflyers’ van Red Bull Paper Wings gaan telkens door in een andere studentenstad: Louvain La Neuve, Gent, Leuven, Bergen & Brussel. Je laat er jouw vliegtuigje rondzweven in twee categorieën: langste afstand & langste vliegtijd. De nationale finale vindt meteen plaats na de Brusselse 'Qualiflyer' in Plein Publiek.

Debby Wilmsen