Bazar Bizar: Antwerp designed, Bali made

 
bazarbizar.jpg

Bazar Bizar neemt je mee voor een verre reis naar de dansende eilanden, eeuwenoude tradities en paradijselijke stranden van Indonesië. Het Belgische interieurmerk, dat ontstaan is uit een grote passie voor reizen, maakt de meest originele designstukken uit ecologische materialen zoals waterhyacint, rotan en bamboe - die telkens staan voor originaliteit, kwaliteit, innovatie en ambacht. De uitgebreide collectie bestaat uit geweven tapijten, lampen, kussens, aardewerk, stoelen en vele andere interieur -en mode-items in zachte kleuren – en doen je wegdromen naar een zonnige, verre vakantiebestemming.  Een plek waar je ’s ochtends opstaat om met enkele yogaposes de zon te begroeten, blootvoets door het leven gaat en een zwoel zeebriesje voor verkoeling zorgt. Daarbovenop hecht het label ontzettend veel belang aan het milieu en het gebruik van duurzame, authentieke materialen: zo zit er in de rieten manden plastic verwerkt dat gevonden werd op de Balinese stranden en in zee. Kokosnoten worden rijst -of saladebowls en in een volgende collectie zitten herbruikbare en 100% natuurlijke bamboerietjes, een duurzaam alternatief voor plastic rietjes. Niet alleen dat: alle items worden op een duurzame manier (hand)gemaakt en bovendien steun je er de lokale Balinese economie mee.

 

 
Debby Wilmsen