7 oud-chefs en 7 ex-bartenders maken de keuken onveilig

 
absinth.jpg

Wie horecaondernemer Kasper Stuart kent, wéét dat hij niet verlegen zit om een feestje. Om de vijftiende verjaardag van zijn befaamde Brasserie Appelmans & Absinthbar te vieren, zet hij op 30 september zeven van zijn vroegere chefs opnieuw in de keuken tijdens ‘Absinthball’. Zeven van de meest getalenteerde bartenders die ooit hun allereerste cocktails maakten achter de bar van Brasserie Appelmans & Absinthbar, zorgen voor bijpassende drinks. In totaal veertien kleppers die zijn doorgegroeid tot grote namen in de horeca. ‘Absinthball’, da’s zevenhonderd vierkante meter gevuld met food, crafted cocktails en lekkere beats: het DNA van Brasserie Appelmans & Absinthbar. Pure rock ’n roll. Kasper Stuart: “We brengen de dinosaurussen, de oude garde van Brasserie Appelmans, weer bij elkaar voor ons grootste feestje in 15 jaar. Het wordt een thuiswedstrijd. Verschillende chefs en getalenteerde bartenders begonnen hier hun carrière. Denk onder andere aan Dries Botty, Donald Simons, Dieter Van Roy, Marco Matthieux en anderen. Met dit Absinthball maken we een statement: Antwerpse horeca kan perfect samenwerken. Geen rivaliteit of negativiteit. Op 30 september werken 14 kleppers allemaal samen in onze keuken en achter de bar.” Tickets – inclusief food en gepairde dranken – kosten 49 euro en vind je op brasserieappelmans.be.

In het hartje van de Antwerpse historische binnenstad, verborgen in een klein, gezellig zijstraatje en in de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, vind je Brasserie Appelmans & Absinthbar. De zaak staat bekend om de heerlijke cocktails die je drinkt aan de bar, terwijl je in het restaurantdeel proeft van wereldse gerechten en Vlaamse klassiekers in een eigentijds jasje. Op de eerste verdieping van het pand vind je de Absinthbar. Een begrip in de binnenstad. In vijftien jaar tijd groeide Brasserie Appelmans & Absinthbar uit tot een gevestigde waarde in de stad, dat bewijst ook de twaalf op twintig bij Gault & Millau. Zowel locals, mensen van buiten Antwerpen als toeristen vinden hun weg naar het pand. “Om je een voorbeeld te geven: we serveren jaarlijks het meest aantal cocktails van alle restaurants, bars en cocktailbars in België”, vertelt Kasper Stuart.

Tijdens ‘Absinthball’ serveren zeven oud-chefs van Brasserie Appelmans een walking diner op de drie verschillende verdiepingen. Getalenteerde chefs als Marc Gottenbos, Ron Diephout, Timon Bleumink, Vadim Vesters, Matthias Jacobs, Lander Hanskens Maldonado en Bappa ditya Mandal staan er in de keuken. Het menu blijft een verrassing. De zeven (ex-)bartenders zorgen voor een bijpassend bier of cocktail. Achter de bar: Youssef Benelhadi, Wim Deweerdt, Randy Boden, Donald Simons, Dries Botty, Dieter Van Roy en Marco Matthieux. De dj’s op de line-up zijn local heroes, bekenden in het Antwerpse nachtleven.

 
Debby Wilmsen