OUF, nu is er voor ieder moment een Chouffe

 

Genieten van een CHOUFFE, is genieten van een gezellig moment onder vrienden. Dankzij de nieuwe, alcoholvrije CHOUFFE, kan iedereen van je vrienden mee genieten van een lekker verfrissend speciaalbier. Samen klinken na een sportieve activiteit, een picknick pauze tijdens een lange wandeling, een glas vooraleer je de baan op moet, het kan perfect dankzij de lichte, alcoholvrije CHOUFFE. En, dit zonder aan smaak in te boeten want deze CHOUFFE smaakt even lekker en werd gebrouwen met evenveel passie en knowhow. In tegenstelling tot de andere speciaalbieren wordt er tijdens het brouwern gebruik gemaakt van een speciale gist die tijdens het fermentatieproces geen suikers omzet in alcohol en daardoor het alcoholgehalte onder 0.4 % kan houden.

Met de typische smaak van Chouffe

Sprankelend en licht gesluierd schittert het bier in het glas. De goudblonde kleur wordt gesierd door een parelwitte schuimkraag. In de neus merk je dat dit bier naast gerst ook met tarwe gebrouwen werd, vooral dankzij enkele frisse aroma’s. Vrijwel meteen krijgen ze het gezelschap van een kruidig accent. Het typische en herkenbare aroma van Chouffe duikt namelijk ook op. De neus van het bier doet je meteen zin krijgen in die eerste slok. In de smaak ontdek je een verfrissend en dorstlessend alcoholvrij gerstenat. Vooral de frisfruitige body, waarin ook een zachte bitterheid naar voren komt, is een aangename verrassing. Afsluitend vloeit de lichte bitterheid uit in een eerder droge afdronk. Evenwichtig, rins en verfrissend krijg je een zeer geslaagd alcoholvrij bier in je glas

Stijl: Belgische blonde alcoholvrije ale

Kleur: helder een mooi geel bier met een volle witte schuimkraag en fijne belletjes

Aroma: Verfrissend en smaakvol met kruidige tonen en de typische fruitigheid van de Chouffe speciaalbieren

0.4 % ALC

23 kcal / 100 ml

Te serveren aan 5°C

Verfrissende match

Het bier kun je erg gemakkelijk combineren bij lichte hapjes en gerechten. Het bier is een perfecte match met bijvoorbeeld Griekse omelet met fèta en courgette, Italiaanse salade met mozzarella, tomaten en basilicum, groene asperges met rauwe ham of bruschetta met een tapenade van zwarte olijven. CHOUFFE alcoholvrij slaagt erin om de zoute toetsen van bijvoorbeeld de fèta, rauwe ham of olijven te verfrissen, terwijl het de andere ingrediënten meer centraal stelt. Deze alcoholvrije Chouffe breekt doorheen de texturen van romige gerechten en herstelt zo de balans in de pairings. Tegelijk is het bier een ideale partner bij zo vele vis- en vlees-bereidingen dankzij zijn uitgebalanceerd smaakprofiel.

Bloemkoolmuffins met parmezaan en bieslook

Het bier verfrist de aardse toetsen van de bloemkool en de zoute smaak van de parmezaan. Op hetzelfde moment komen de volle smaken en kruidige accenten mooi samen in deze pairing.

Witloofblaadje met gerookte zalm en gravlax

De zachte bitterheid van de wotloof matcht deze van het bier. In deze pairing worden ook de gerookte toetsen door het bier gedempt en het hapje opgetild dankzij zijn frisfruitig karakter.

Vitello tonnato

Ook hier merk je hoe het bier op geniale wijze de zoute toetsen van de karpers en karperappeltjes verfrist. Daardoor zet deze pairing de smaken van het kalfsvlees en de tonijn opnieuw centraal.

Sint-Jakobsnootjes met zeekraal en saffraansaus

Zelfs bij een erg verfijnd gerecht is de Chouffe Alcoholvrij een ideale partner. Even licht als het gerecht zelf zal het bier de delicate smaken van de zeekraal en sint-jakobsnootjes perfect aanvullen

Oude harde kaas

Heerlijk hoe het bier de zoutheid en umami van de kaas weg veegt om zijn delicieuze smaak ten volle tot zijn recht te laten komen.

CHOUFFE alcoholvrij kan geproefd worden in België en is beschikbaar op 33 cl fles. Zowel te koop in horeca als in geselecteerde drankenzaken en supermarkten. CHOUFFE alcoholvrij zal ook verkrijgbaar zijn in Nederland, Frankrijk, Spanje, VK, VS en Italië.

 
Debby Wilmsen