Laatste week genieten van de zon én lekker eten op BOCADERO

Bocadero, Antwerpen | De derde hittegolf is een feit! De thermometer in Ukkel gaf vandaag meer dan dertig graden aan. Geen betere plek om warme zomerdagen door te brengen dan op Bocadero, het bekendste stadsstrand en dé zomerhotspot van Antwerpen en ver daarbuiten. Net als de zomervakantie, gaat ook Bocadero z’n laatste week in. Nog een hele week staan er leuke evenementen op de agenda. Van de Red Star Run – een vijf kilometer lange loopwedstrijd langs de droogdokken en het Noordkasteel, met start en aankomst op Bocadero, over live jazzmuziek, salsadansen en een heuse ‘closing-party’ met Antwerpse dj’s op zaterdag. De volledige agenda vind je op www.bocadero.be

Wist je dat het in de zomer in de stad enkele graden warmer is dan op het platteland? Verkoeling zoeken kan deze week nog op Bocadero. Want met de start van het nieuwe schooljaar, verdwijnt ook het zandstrand van de Waagnatie. De komende dagen kan je nog een laatste keer met je voeten in het zand genieten van de mooiste zonsondergang van ’t stad. Zak weg in de strandstoelen met een heerlijke cocktail of ga nog een keertje langs in één van de restaurants. Om tien jaar Bocadero te vieren én af te sluiten in stijl zijn er nog tot zondagavond tal van evenementen.

Vanavond is er – zoals élke dinsdag de afgelopen tijd – Salsa Bocadero. Morgen, woensdag 28 augustus, is er Salitos Sunset Jazz. ‘JazzDelivery’, een hip collectief van Belgische jazzmuzikanten zorgt voor live (swing)muziek. Van zodra de hemel rood kleurt en de zon de Schelde raakt, start het ensemble met een streepje jazzmuziek en word je terug gekatapulteerd naar de roaring twenties. Ook op woensdag: de Red Star Run om 19u30. Een vijf kilometer lange loopwedstrijd langs de droogdokken en het Noordkasteel, met start en aankomst op Bocadero. Je kan ter plekke nog inschrijven.

Op zaterdag 31 augustus is er de Honda Family Day van 12u tot 20u – gericht op families en kinderen én wordt de wedstrijd ’10 jaar Bocadero’ afgesloten. Er wordt dan een Honda Monkey weggeschonken aan een winnaar. ’s Avonds er is de Hope Benefiet ‘LUV LIFE Bocadero’, met verschillende Antwerpse dj’s achter de decks.

Zondag 1 september is er de closing van Bocadero. Vanaf 19u kan je er terecht voor ‘Salsa & Swing’: een heerlijke mix van salsamuziek, swing en hits uit de jaren 80 en 90.

In de pop-upversies van de restaurants kan je deze week nog terecht voor een heerlijke lunch of een uitgebreid diner. Fans van de Italiaanse keuken (en mosselen) kunnen terecht in de Gusto pop-up. Sharing is caring bij restaurant Doma en latino-lovers reserveren best een tafeltje bij MXO, voor grill -en seafood met een Mexicaanse twist. Aloha brengt Hawaiaanse vibes naar Bocadero. Gezonde en kleurrijke pokébowls voor vegan, veggie, fish én meatlovers.

Debby Wilmsen