Eten als een dokwerker tijdens SCHAFT!

Eten is àltijd een goed idee. Tijdens stads -en havenfestival Part of Antwerp kan je niet enkel cultuur en kunst opsnuiven, de (dans)benen strekken of op zoek naar een nieuwe job. Je kan ook eten op niet voor de hand liggende plekjes. Tijdens Secret Dining – dat trouwens in een mum van tijd was uitverkocht – genieten fijnproevers van heerlijke gerechten én een ongelooflijke ervaring op een uitzonderlijke locatie: het Havenhuis zélf. Waterfront Bar & Resto – het restaurant op het Kattendijkdok waarbij je dineert op een ponton op het water en gerechten van de hand van Piet en Cyriel Huysentruyt proeft – opent omwille het overdonderde succes een avond extra. Daarbovenop eet je tijdens SCHAFT! op 12 en 15 september als een echte dokwerker: aan een lange tafel in de schaduw van het Havenhuis en mét zicht op het water, geniet je van traditionele gerechten als kip met verse frietjes of stoofvlees op grootmoeders wijze.

Tickets vind je hier: https://www.partofantwerp.be/agenda/schaft/

Nieuw: SCHAFT!

Antwerpse dokwerkers staan bekend als smakelijke eters, want van hard werken krijg je véél honger. De traditionele gaarkeuken is dé plek waar dokwerkers in hun oranje havenpakken al jaar en dag hun honger stillen. SCHAFT! Zet de traditionele gerechten van de gaarkeuken weer in de spotlight, zonder ze te verloochenen. Op 12 en 15 september proef je klassieke volksgerechten in een hedendaags en stijlvol jasje voor twintig euro. Op het menu: kip met verse frietjes of stoofvlees op grootmoeders wijze met een scheut Leffe en verse frietjes, zoals de stoere havenwerkers het graag hebben.

WATERFRONT BAR & RESTO: extra openingsdag

Omwille van het grote succes – alle tafeltjes op de beschikbare data waren een mum van tijd volgeboekt – opent Waterfront Bar & Resto nu ook op woensdagavond de deuren. Wie wil proeven van de meest opvallende Likoké-klassiekers van de hand van Pieter Huysentruyt, zoon Cyriel en hun team, doet dat best snel. Een tafeltje boek je op de website: www.thewaterfront.be Geen plekje kunnen bemachtigen? Op het terras kan je genieten van een drankje zonder reservatie.

SCHAFT!

Praktisch: 20 euro per persoon, incl. glas water of bier.

Locatie: Zaha Hadidplein, 2030 Antwerpen

Data: 12 september en 15 september

Debby Wilmsen