Sofie Dumont ondergaat vuurdoop op Franstalige televisie

Vanaf dinsdag 28 mei spot je tv-chef Sofie Dumont elke week op de Franstalige televisie. Samen met sterrenchef Benjamin Laborie gaat ze op zoek naar het beste grillduo van Wallonië. Zes weken lang strijden de 30 Grillmaster duo’s om die titel. Sofie – die in 2009 Lady Chef of the Year werd en lange tijd kookte op VTM – maakt zo haar tv-debuut in Wallonië.

Sofie Dumont: “Ik zit letterlijk en figuurlijk op hete kolen voor mijn vuurdoop op de Waalse televisie. Wat velen niet weten, is dat ik Franstalig opgevoed ben. Ik kan moeiteloos switchen tussen Nederlands en Frans, kei-handig! In Grillmasters ga ik vooral op zoek naar het duo dat van eten een feest maakt, maar wel met respect voor de ingrediënten die ze gebruiken, dus niet verkoold of aangebrand. Happy moments spelen zich dagdagelijks af rond de tafel en geef toe, niets heerlijker dan op een zwoele zomeravond met familie en vrienden rond de BBQ te verzamelen. Koken en eten moet vooral leuk en gezellig zijn. En ook lekker uiteraard.”

In Grillmasters legt ze niet enkel de kandidaten het vuur aan de schenen – ze zal hen ook coachen. Op haar eigen YouTubekanaal ‘Sofie Dumont Chef’ deelt Sofie maandelijks inspirerende recepten. Vorige zomer vertoefde ze enkele weken op het Spaanse eiland Ibiza, waar ze haar bekende gasten trakteerde op de lekkerste BBQ-gerechten. Ze legde er niet enkel haar gasten op de (grill)rooster, maar ook onder andere ‘Gegrilde inktvis met aioli en smashed potatoes’, ‘Barbecue vistapa’s’ over ‘Gebakken langoesten en bullit de peix’.

Grillmasters met Sofie Dumont.

Elke dinsdag, om 20u15 op La Une (RTBF)

En check zeker het Sofie Dumont kanaal op YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UCkY4UtA4OkgJs2e1-I3NM4w

Debby Wilmsen