Form & Feeling by Kim De Molenaer

Van zaterdag 30 maart tot en met zondag 26 mei stelt de Belgische fotograaf Kim De Molenaer zijn expo Form & Feeling tentoon bij WM Gallery in Antwerpen. De kunstenaar, die jaarlijks enkele maanden in Athene doorbrengt, liet zich voor de tentoonstelling inspireren door de Griekse oudheid en het Griekse schoonheidsideaal. Het resultaat zijn tijdloze beelden, waarbij lokale modellen zoals dansers en atleten centraal staan in een setting vol klassieke, mysterieuze en architectonische elementen.

De Belgische fotograaf Kim De Molenaer trekt jaarlijks enkele maanden naar Athene, waar hij meteen zijn inspiratie voor zijn expo Form & Feeling haalde: “Ik werk zo puur mogelijk. Alles draait in mijn fotografie om vorm, structuur en gevoel.” De beelden, die voornamelijk in Griekenland gemaakt zijn, spreken voor zich door de zorgvuldig gekozen enscenering, het spelen met natuurlijk licht en het gebruik van analoge camera’s.

Hoewel Kim zijn dagen vooral in België en Griekenland doorbrengt, leidde zijn creativiteit en zin voor perfectie ook al tot verschillende binnen- en buitenlandse exposities. Hij werkte samen met andere grote namen zoals het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen en Fabienne Delvigne, de hoedenmaakster voor zowel het Belgische als het Nederlandse koningshuis. Daarnaast werd één van zijn foto’s gebruikt als campagnebeeld voor de toonaangevende kunstbeurs in New York, in samenwerking met Brussels Airlines.

De expo Form & Feeling van Belgisch fotograaf Kim De Molenaer loopt van zaterdag 30 maart tot en met zondag 26 mei 2019 bij WM Gallery in Antwerpen (Wolstraat 45, 2000 Antwerpen).

Debby Wilmsen