Arvid Rosengren brouwt bier

België is hét bierland bij uitstek. En toch vindt in ons land vandaag de finale van het Wereldkampioenschap Sommelier plaats. Antwerpen is gaststad voor het prestigieuze ‘Concours du Meilleur Sommelier du Monde’. Huidig wereldkampioen sinds 2016 is de Zweed Arvid Rosengren. Hij draagt die titel vandaag over aan zijn opvolger. Maar niet zonder eerst nog een biertje te brouwen in de nieuwe microbrouwerij bij Duvel Moortgat. Want een sommelier moet méér kunnen dan enkel wijn proeven. Samen met Duvel-meesterbrouwer Hedwig Neven experimenteerde hij met het blenden van bieren. Het resultaat is de eerste DUVEL COLLAB. Een hoppig bier met fruitige, speelse afdronk. De aanwezige sommeliers proeven het bier als eersten tijdens het galadiner na het WK, maar de co-brew is binnenkort ook tijdelijk en in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar in het Duvel Depot (Puurs) en in de Antwerpse Stadsbrouwerij De Koninck.

Video : https://www.youtube.com/watch?v=fdqs4i8zNO8

Debby Wilmsen