Iconische likeur viert zijn 160ste verjaardag met de lancering van Elixir d'Anvers Reserve

 

Dit jaar viert Elixir d’Anvers zijn 160ste verjaardag. En dat kan de stokerij niet zomaar aan zich laten voorbijgaan. Speciaal voor die verjaardag brengt de Antwerpse stadsstokerij ELIXIR D’ANVERS RESERVE op de markt. Deze kruidenlikeur, waarvan slechts een beperkte hoeveel flessen gestookt zijn, werd nog steeds bereid volgens het originele familierecept, maar kreeg enkele jaren de tijd om te rijpen in de houten vaten waarin ook de reguliere Elixir d’Anvers wordt afgerijpt. Door deze extra rijpingsperiode krijgen de kruiden en planten een diep karakter met een nog zachtere smaak en duidelijk aanwezige houttoetsen in de afdronk.

Om het helemaal feestelijk te maken wordt ook de fles in een nieuw jasje gestoken. Aan de iconische achthoekige vorm werd niet geraakt, maar het etiket is gebaseerd op het allereerste etiket ooit gebruikt. En dat is verrassend genoeg niet het zo herkenbare geel, goud zwart en rood, maar lichtblauw! De flessen worden na de botteling ook nog eens met de hand in gouden zijden papier verpakt, net zoals vroeger, waardoor ze een extra premium en feestelijk look krijgen.

 De gelimiteerde oplage van ELIXIR D’ANVERS RESERVE is verkrijgbaar bij de lokale drankenhandel of speciaalzaak. Binnenkort is de fles ook online te verkrijgen.  39,99 euro per fles.

 
Debby Wilmsen